Vágólapra másolva!
Ismeretlen svéd ellenféllel került szembe a Dunaferr férfikézilabda-csapata a Kupagyőztesek Európa Kupájának nyolcaddöntőjében. A keddi sorsolás az IF Guif Eskilstuna együttesét sodorta az újvárosiak útjába. Ismerkedjünk meg az ellenféllel!

Az IF Guif Eskilstuna együttesét 1896-ban alapították, ám 105 esztendő is kevés volt ahhoz, hogy a csapat akár egy címet is nyerjen. A svéd bajnokságok örökranglistáján ugyan előkelő helyet foglal el: 36 szezont töltött a legjobbak között, ez alatt elért győzelmei az "összetettbeli" 6. helyre jogosítják fel. Legnagyobb sikerét 1997-ben érte el, amikor a svéd bajnokságban és a svéd kupában is a 2. lett. Emellett még 1996-ból egy kupa- és a tavalyi bajnokságból egy bajnoki ezüst a nagy siker. Nemzetközi színtéren 1998-ban egész szépen teljesített, hiszen a KEK-ben a legjobb nyolc közé jutott. A macedón Vadar Vatrostalna Szkopje (jelenleg a Fotex ellenfele a BL-ben) és holland ANOVA Emmen kiverése után a negyeddöntőben az orosz Poljot Cseljabinszk állította meg (20-26, 19-24). Az idei sorozatban egy luxemburgi ellenféllel kezdett a gárda, és a Handball Escht kettős győzelemmel (30-21, 27-18) búcsúztatta.

A bajnokságban 12 csapat közül jelenleg a 8. az együttes, mérlege nem túl fényes. 11 mérkőzésen szerzett nyolc ponttal nagyon közel van a kiesőhelyhez. Már két súlyos vereséget is szenvedett az együttes, haza környezetben a listavezető Redbergslid 26-16-ra, a HK Drott pedig 33-26-ra verte Kent Andersson tanítványait.

A csapatban két délszláv légiós, Todosijevic és Luksic mellett csak svédek találhatóak, a legeredményesebb, egyben legveszélyesebb játékosnak Niklas Johansson és Nicklas Älgekrans számít.

A csapat kerete
Kapusok: Johan Johnson, Jan Ekman, Henrik Eriksson
Mezőnyjátékosok: Niklas Johansson, Johan Moberger, Fredrik Lundgren, Kristján Andrésson, Mattias Söder, Andreas Adolfsson, Jimmy Jansson, Sasa Todosijevic, Peter Luksic, Nicklas Älgekrans, Peter Kagebäck, Love Asplund, Lars Adolfsson, Daniel Lindquist, Thomas Wallin, Pierre Dahlström, Fredrik Thofelt

Az első találkozóra december 8-án vagy 9-én a 2600 fős Eskilstuna Sporthallban, a visszavágóra egy héttel később Dunaújvárosban kerül sor.

Pincési László

Korábban:

A Dunaferr továbbjutott a KEK-ben