Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda Európa-bajnoki középdöntő B-csoportjában történtek azonmód megkérdőjelezik a magyar válogatott szakmai vezetésének döntését, miszerint a tartalékcsapatot küldik ki a szombati, Vologdában sorra kerülő, Oroszország elleni összecsapásra. Szerdán ugyanis - miközben a mieink a Népligetben 76-55-re verték Finnországot - Szlovénia Ljubljanában 66-61-re legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes Oroszországot.

Ebből következik, hogy a mieinknek is lett volna esélyük legjobb összeállításukban az oroszok ellen, valamint az is, hogy korántsem mehetünk biztosra a jövő szerdán, Pécsett esedékes magyar-szlovénon.

Az oroszoknál egyébként nem játszott a szeptemberi franciaországi Eb-n szerepelt válogatott három legjobb centere, Sztyepanova (202 cm), Hudasova (196 cm) és Baranova (192 m), a többiek viszont ott voltak, Szkopával, Korstine-nel, Artyesinával, Arhipovával az élen.

Szlovénia - Oroszország 66-61
Pontszerzők:
Jocic 16, Jurce 12, Markovic 10, Prevodnik 8, Temnik, Kvaternik 6-6, Gricar 4, Oblak, Vilfan 2-2, illetve Korstine 11, Hazova, Oszipova 10-10, Arhipova 9, Artyesina 6, Kalmükova, Karpova, Szkopa 4-4, Zakaluzsnaja 3.

Visszatérve a népligeti magyar-finnre: a meccset követően Bartha Ferenc, az MKOSZ elnöke az élklubok vezetőinek bevonásával megbeszélte azt a sajátos helyzetet, amely a keret hét legjobb játékosa, valamint Rátgéber László szövetségi kapitány itthon maradása miatt kialakult. A zárt ajtó mögött tartott értekezletről annyi szivárgott ki, hogy - állítólag - Török Zoltán, a GYSEV-Ringa klubigazgatója magára maradt elmarasztaló véleményével.

Ch. Gáll András