Vágólapra másolva!
A december 4-én kezdődő olaszországi női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott négy góllal legyőzte a házigazda Ukrajnát a hagyományos kijevi Turcsin Kupa első fordulójában.

Magyarország - Ukrajna 30-26 (11-12)
gól:
Radulovics 8, Balogh 5, Kirsner 4, Farkas Á., Siti E. 3-3, Pádár, Pigniczki 2-2, Siti B., Kulcsár, Deli 1-1, illetve Reznyiv, Rajhel 5-5, Csernova 4, Maszkusovszka, Szjukalo, Jacsenko 3-3, Sztopalova, Szitnyik, Sian 1-1

A félórás késéssel kezdődött kemény mérkőzésen - a tavalyi Európa-bajnoki döntő "visszavágóján" - a magyarok egészen a 28. percig egy-két góllal vezettek, de a sok kihagyott ziccer megbosszulta magát, és a hazaiak a szünet előtt fordítottak.

A második játékrészben gyorsan visszavették a kezdeményezést a vendégek, majd hatgólos előnyt szereztek (25-19). Ezután az ukránok már nem tudtak felzárkózni.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: "Az első félidőben sokat kapkodtunk, több lövés előkészítetlen volt, míg a védekezést erős közepesre értékelem. A szünet után növeltük a tempót, és örömteli, hogy a hazai pályán mindig veszélyes ukránok ezt már nem bírták erővel. Fájó viszont, hogy a védelem egyik pillérének, Kindlnek a bokasérülése súlyosnak tűnik.

A torna másik mérkőzésén:
Oroszország - Ukrán ligaválogatott 26-19 (13-9)

A magyar együttes szombaton 13 órától az oroszokkal találkozik.

Korábban:

Szerdán indul a Mocsai-csapat