Vágólapra másolva!
A december 4-én kezdődő olaszországi nőikézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott a második helyen végzett a kijevi Turcsin-kupán, miután vasárnap könnyedén győzte le az ukrán ligaválogatottat.

3. forduló, eredmények:
Magyarország - Ukrán ligaválogatott 36-21 (19-9)
gól:
Deli 9, Borók, Balogh, Lőwy 5-5, Kulcsár 4, Pigniczki 3, Siti E., Siti B. 2-2, Pálffy 1, illetve Horova 5, Kupricsenkova, Kamelina, Hriholjunasz 3-3, Ljapina, Hacsatrjan 2-2, Szakada, Kovaljova, Karbunar 1-1

A kisebb térdsérüléssel bajlódó Radulovics, a bokáját fájlaló Kindl, valamint Farkas Ágnes nem vállalta a játékot. Semmi izgalmat nem hozott a mérkőzés, az Európa-bajnok tetszés szerint érte el góljait, különösen a Hypo NÖ két légiósa, Deli és Balogh remekelt.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány: - A vasárnapi mérkőzésen még tartalékosan is remekül játszottunk. A védekezés jónak mondható, míg támadásban sikerült alkalmazkodni az ukránok kellemetlen taktikájához. A vb-ig hátralévő időszakban Tatán tréningezünk, és megpróbálom kijavítani a hibákat. Az utazók névsorát kedden hozom nyilvánosságra.

A Turcsin-kupa női kézilabdatorna záró mérkőzésén:
Oroszország-Ukrajna 33-24 (16-13)
A végeredmény: 1. Oroszország 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Ukrajna 1 (73-86), 4. Ukrán ligaválogatott 1 (63-85)

Az első helyről az egymás elleni eredmény (orosz-magyar 26-24), a harmadikról pedig a jobb gólkülönbség döntött.

A torna legeredményesebbje Radulovcs lett tizenhat góllal, noha kisebb térdsérülése miatt a hat félidőből csak hármat játszhatott.

Korábban:

Vereség az oroszoktól a Turcsin-kupán