Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön megnevezte azt a 16 játékost, akik elutaznak a kedden kezdődő olaszországi világbajnokságra, azonban taktikai okokból közülük egyet (egyelőre nem tudja, kit) még nem nevez be.

Mocsai megjegyezte, Lőwy Dóra sem került ki a csapatból, a továbbiakban azonban klubjával, a Ferencvárossal készül, és még az is elképzelhető, hogy a fennmaradó egyetlen üres helyre őt nevezi.

"A szabályok lehetővé teszik, hogy ne töltsem fel a teljes, 16 fős világbajnoki keretet. Még az a helyzet is előfordulhat, hogy csak a zárónapra lesz teljes a csapat" - nyilatkozott az edző.

Csütörtökre dőlt el, hogy a sérültek (Balogh, Radulovics és Kindl) mindegyike tudja vállalni a játékot, ezért ők biztos utazók.

A magyarok hétfőn repülnek Bécs és Verona érintésével Meranóba, a csoportküzdelmek helyszínére. Célkitűzés, hogy az együttes az öt között végezzen.

Az utazó keret:
Kapusok: Farkas Andrea (Metz), Pálinger Katalin (Dunaferr), Sugár Tímea (FTC)
Mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix (Hypo), Borók Rita (Viborg), Radulovics Bojana (Dunaferr), Siti Beáta (Ikast), Siti Eszter (FTC), Deli Rita (Hypo), Farkas Ágnes (FTC), Kulcsár Anita (Cornexi), Pádár Ildikó (FTC), Kirsner Erika (FTC), Pigniczki Krisztina (Dunaferr), Kindl Gabriella (Győr), Pálffy Zsuzsanna (Dunaferr)