Vágólapra másolva!
A Madison Square Gardenben elsöpörte a Rangers-hurrikán a Carolinát, 5-0-ra győztek a New York-iak, miközben kapusuk, Mike Richter három év után az első shutoutját hozta össze. A roppant termékeny F-L-Y-line, a Fleury, Lindros, York trió hét pontot gyűjtött.

Richter mind a 29, kapujára tartó korongot hárította, Fleury két gólt ütött, Lindros két gólpasszt adott, Mike York, az év nagy felfedezettje pedig egy gólt és két asszisztot produkált.

A minnesotai Vadak megvadultak a Target Centerben: rövid NHL-létezésük során sohasem ütöttek még hat gólnál többet, pláne úgy, hogy közben egyet se kapjanak. Az újonc, 19 éves hátvéd, Nick Schultz beütötte élete első NHL-gólját. Dwayne Roloson nem kapott gólt, míg a másik oldalon Roberto Luongót, a Florida kapusát az ötödik bekapott gól után le kellett cserélni.

A Calgary óriási meglepetésre otthonában, a Pengrowth Saddledome-ban kapott ki a Dallastól, amelyben visszatért a jégre a sérült center, Pierre Turgeon.

Ivan Hlinka, a Pittsburgh Penguins kirúgott cseh edzője felfogadott két ügyvédet, és perre készül volt munkaadói ellen: azt állítja, a Pingvinek még 800 000 dollárral tartoznak neki. Hlinkát - aki a naganói téli olimpián aranyéremre vezette a cseh válogatottat, tavasszal pedig a keleti főcsoport döntőjébe a Pittsburghöt - tíz nappal a szezon kezdete után menesztették, miután négy vereséggel rajtolt a csapat.

Érvként a sikertelenségen túl azt hozták fel, hogy Hlinka szinte alig beszélt angolul, ezért kommunikációs zavarok léptek fel közte és a játékosok között. Ez persze már korábban is problémát jelentett, ezért Craig Patrick klubmenedzser a nyári holt szezonban befizette angol nyelvtanfolyamra a trénert, ő azonban egyetlen órán sem jelent meg. Hlinka azt állítja, játékosmegfigyelői státust ajánlott fel neki Patrick, ebből azonban semmi sem lett.

Özönlenek a szavazatok a február 2-án, Los Angelesben (STAPLES Center) esedékes NHL All-Star Game-re. A bajnok táblázatot fölényesen vezető Detroit Red Wings játékosai uralják az éllovas pozíciókat, a nyolc kategóriából ötben a Vörös Szárnyak játékosai kapták a legtöbb voksot. A pillanatnyi kezdőötösök, a közönségszavazatok alapján:

Észak-Amerika:
Patrick Roy (Colorado, kanadai) - Rob Blake (Colorado, kanadai), Chris Pronger (Dallas, kanadai) - Brendan Shanahan (Detroit, kanadai), Steve Yzerman (Detroit, kanadai), Jarome Iginla (Calgary, kanadai)

Világválogatott:
Dominik Hasek (Detroit, cseh) - Nicklas Lidström (Detroit, svéd), Darius Kasparaitis (Pittsburgh, litván) - Jaromir Jagr (Washington, cseh), Szergej Fjodorov (Detroit, orosz), Pavel Bure (Florida, orosz)

Eredmények:
New York Rangers - Carolina Hurricanes
gól:
Nedved, Fleury 2, York, Malahov

New York Islanders - Montreal Canadiens 1-0
gól:
Jasin

Philadelphia Flyers - Boston Bruins 2-3 (hosszabbítás után)
gól:
Murray, Recchi, ill. Szamszonov, Guerin, Stumpel

Tampa Bay Lightning - Atlanta Thrashers 5-2
gól:
Kubina, Richards, Cullimore, Andreychuk, Prospal, ill. Pothier, Heatley

Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 1-3
gól:
Vyborny, ill. Demitra 2, Young

Minnesota Wild - Florida Panthers 6-0
gól:
Schultz, Dupuis, Zsoltok, Laaksonen, Gavey, Gaborik

Calgary Flames - Dallas Stars 0-3
gól:
Brunet, Modano, Turgeon

Phoenix Coyotes - Nashville Predators 1-0
gól:
Berjozin

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 0-2
gól:
Brewer, Hecht

San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 5-0
gól:
Thornton, Salänne, Graves, Damphousse, Ricci

Ch. Gáll András

Korábban:

Egy újonc álma