Vágólapra másolva!
A Domino BHSE-nek nem volt szerencséje: a címvédő Jug Dubrovnikkal, a Dinamo Moszkvával és a VK Becejjel "hozta össze" a vízilabda Bajnokok Ligájának szombati, budapesti sorsolása. A Vasas (KEK), a BVSC és az FTC (LEN-kupa) viszonylag könnyebb ellenfelet kapott a január-februári negyeddöntőben.

Kovács István, a magyar bajnok Domino BHSE edzője nem volt boldog a sorsolás után, gondterhelten jegyezte meg, hogy a Jug Dubrovnikot szívesen elkerülte volna. "Nemcsak a címvédő, hanem a Dinamo Moszkva és a Becej sem lebecsülendő ellenfél. Nem lesz könnyű dolgunk."

Bodnár Zsigmond, a Kőér utcaiak elnöke ennek ellenére optimista, s változatlanul bízik abban, hogy ott lesz a csapata a legjobb négy között, a Final Fourban. "Olyannyira derülátó vagyok, hogy hivatalosan jeleztük az Európai Úszó Liga vezetőinek: szeretnénk a döntő házigazdái lenni. Már el is képzeltük, hogy milyen remek pólós estéket varázsolnánk május 23-24-én a margitszigeti uszodába.

Méhes Jenő, a Vasas szakosztályigazgatója: "Az álmaink váltak valóra! A Stuttgart melletti kisváros, Canstatt csapata mindenképpen legyőzhető ellenfél. Közvetett ismereteink vannak leendő ellenfelünkről, mert egykor ott játszott a Fradiból odaszerződött Bujka Gábor."

Gém Zoltán, a BVSC szakosztályvezetője: "Amikor a selejtezőben legyőztük a hazai pályán játszó Catalunyát, akkor azt mondtam: Spanyolországban spanyol csapatot megverni mindig bravúr. Most újabbra van szükség. Megnyugtató előnyt kellene szerezni az itthoni első meccsen."

Wiesner Tamás, az FTC szakosztályvezetője: "Annak örülök, hogy "olcsó" ellenfelet kaptunk, s nem kell messzire utazni. Az szerintem kuriózumszámba menő pikantériát kölcsönöz a Partizan elleni párharcoknak, hogy nálunk véd az olimpiai bajnok Aleksander Sostar, aki egyszemélyben a belgrádi klub technikai igazgatója!"

Bajnokok Ligája:
piros csoport:
VK Becej (jugoszláv), Domino BHSE, Dinamo Moszkva (orosz), Jug Dubrovnik (horvát)

kék csoport:
Spandau 04 Berlin (német), Olimpiakosz Pireusz (görög), Olympique Nice (francia), Posillipo Napoli (olasz)

A Domino csoportmeccseinek időpontjai:
január 19. vagy 20.: VK Becej idegenben
február 3.: Dinamo Moszkva itthon
február 23. vagy 24.: Jug Dubrovnik idegenben
március 9. vagy 10.: Dinamo Moszkva idegenben
március 24.: Jug Dubrovnik itthon
április 14.: VK Becej itthon

KEK-negyeddöntő, párosítás:
Vasas - SV Cannstatt (német)
CN Barcelona (spanyol) - Jadran Herceg Novi (jugoszláv)
Vuliagmeni (görög) - RN Florentia (olasz)
Mladost Zagreb (horvát) - Lukoil Volgograd (orosz)

LEN-kupa negyeddöntő, párosítás:
BVSC - Real Canoe Madrid (spanyol)
Partizan Beograd (jugoszláv) - Ferencváros
Pro Recco (olasz) - Primorje Rijeka (horvát)
CN Catalunya (spanyol) - Leonessa Brescia (olasz)

Mindkét kupában a mérkőzések időpontjai: január 19. vagy 20., valamint február 2. vagy 3., az első találkozón az elől állók a pályaválasztók.

Korábban:

Kásásék simán verték Birosékat