Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Nb-1. 13. fordulójának vasárnapi játéknapján ideges, sok hibával, megtűzdelt mérközésen, igazságos döntetlen született

A korábban sérüléssel bajlódó Pásztor felépült a vendégeknél, így vállalni tudta a játékot. A hazaiaknál bemutatkozott a csömöri közönségnek a csaknem két méter magas román átlövő, Tritean.

Idegesen, sok hibával kezdtek a csapatok, a hazaiak ébredtek korábban a vasárnap esti újoncok összecsapásán és a 14. percben már három góllal vezettek. Ekkor összekapta magát a zöld-sárga alakulat és a 20. percben egy gólra felzárkózott (6-5). Ekkor időt kért a csömöriek mestere, Adorján Gábor, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a közönség támogatása mellett négygólos előnyre tett szert a Pest megyei csapat. Ekkor Buday Ferenc is időt kért, rendezte a sorokat a vendégek mestere, így a hátralévő időben három gólt szereztek az orosháziak, amire csak eggyel válaszolt a Csömör.

Szünet után felváltva estek a gólok, kiállítások, kemény belemenések jellemezték a játékot. Az orosháziak hatos falat védekeztek, amelyből rendre a kilépő játékosok próbálták megakadályozni a hazaiak irányítóját, Fügedit és átlövőjét, Eleket a gólszerzésben. A 42. percben sikerült egyenlítenie a vendégeknek, majd felváltva estek a gólok.

A kapusok mindkét oldalon jól védtek. Izgalmasan alakult a végjáték, a csapatát elkísérő orosházi szurkolók űzték, hajtották kedvenceiket, így az 58. percben a találkozó folyamán először átvette a vezetést a vendég együttes (19-20). Ekkor Buday edző időt kért és lelkesítette csapatát a hátralévő két percre.

A csömöriek támadtak az utolsó percben 20-20-as állásnál, amikor fél perccel a lefújás előtt Adorján Gábor is időt kért, s előtte az orosháziak közül a játékvezetők Pásztort és Daykát is kiállították. A hazaiak mindent megpróbáltak a győztes gól megszerzéséért, de előbb a fal hárított jól, majd Hodik is a helyén volt, így maradt a döntetlen.

Nem hozott magas színvonalú összecsapást a két régi rivális találkozója. A küzdelmes, kemény mérkőzésen, bár a hazaiak sokáig vezettek, a lelkesen játszó vendégek a hajrában átvették a vezetést, de a végén igazságosnak mondható döntetlennel zárult az összecsapás.

Adorján Gábor: "Hazai győzelmet vártam, de lelkesek voltak a vendégek."

Buday Ferenc: "Igaz, sok hibával játszottunk, de meg lehetett volna nyerni a mérkőzést, örülök az egy pontnak."

Csömör - Every Day Orosháza 20-20 (10-8)
NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Csömör, 800 néző. Vezette: Oláh, Szelecz.
Csömör: Zzsembery - Gábossy 3, Elek 6 (1), Tritean, Kende 5, Tamás, Lehel.
Csere: Ocsovai (kapus), Fügedi 4 (4), Németh, Kertész, Szörnyi 1, Varga. Edző: Adorján Gábor.
Orosháza: Hodik - Gúnya 4, Pásztor 1, Dayka 3, Rosta I. 2 (1), Czina 2,
Ambrus 6 (2). Cs.: Szikora (kapus), Harsányi V., Németh Z., Raffai, Bajusz, Oláh 2 (2), Szepesi. Edző: Buday Ferenc.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 8/5.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-1, 14. p.: 5-2, 20. p.: 6-5, 26. p.: 9-5,
42. p.: 12-12, 55. p.: 18-17, 58. p.: 19-20.

Jávor Péter

Korábban:

Komlót is bevette a Pick-Szeged