Vágólapra másolva!
Nem valami fényesen kezdte a szezont a Dallas Stars csapata: a két évvel ezelőtti Stanley-kupa-győztes hat győzelem mellett hét vereséget, négy döntetlent és három, hosszabbításban elszenvedett kudarcot számlált, és nem is állt playoff-helyen.  Aztán szép lassan összeállt a kép, utóbbi hat meccsén négy győzelem és két döntetlen jött össze, s máris 10-7-6-3 a mérleg. Eközben a csapatkapitány-center, Mike Modano is nagyon belelendült: legutóbbi kilenc meccsén öt gólt és hét gólpasszt jegyzett.

Fotó: Reuters
Mike Modano, a sikeres sorozat főszereplője

A nap szenzációja, hogy kirúgták Duane Suttert, a Florida Panthers edzőjét és Bill Torrey elnök-főmenedzsert. Sutter helyére azt a Mike Keenant kérték fel, aki 1994-ben Stanley-kupát nyert a New York Rangersszel, ám azóta akárhová ment, ott fű nem termett a nyomában. Legutóbb tavaly szezon közben szerződtette a Boston Bruins, majd még azzal a lendülettel menesztette is.

A Rangers Brian Leetchnek az utolsó harmadban ütött góljával 1-0-ra legyőzte a Tampa Bay-t, és átvette a vezetést a Keleti Főcsoportban. A gólnál Michael York asszisztált, aki immár a pontszerzők élcsoportjában foglal helyet. A Rangers 17 győzelmet, 9 vereséget, 2 döntetlent és egy hosszabbításos vereséget számlál. Mike Richter szériában másodszor nem kapott gólt, 153 perce és 49 másodperce érintetlen a hálója három meccsen át. Érdekes, hogy előzőleg csaknem három évig nem volt kapott gól nélküli meccse az amerikai kapusnak, most viszont nem tudnak gólt lőni neki.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 3-4
gól:
Battaglia, Brind'Amour, O'Neill, illetve Dahlen, Halpern, Hrisztics, Klee

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 1-0
gól:
Leetch

Minnesota Wild - St. Louis Blues 4-4
gól:
Benysek, Brunette, Hendrickson, Dupuis, ill. Drake, McInnis, Mellanby, Varlamov

Anaheim Mighty Ducks - Nashville Predators 4-2
gól:
LeClerc 2, Cullen, Friesen, ill. Fitzgerald, Ronning

Vancouver Canucks - Dallas Stars 2-4
gól:
Jovanovski, Linden, ill. Langenbrunner, Matvicsuk, Modano, Rucinsky

Ch. Gáll András

Korábban:

0-3-ról fordított a Dallas