Vágólapra másolva!
Bill Guerin olyasmit tett kedden a bostoni Fleet Centerben, amire még sohasem volt képes Bruins-korongozó, pedig olyan félisten is kergette a pakkot a Medvebocsoknál, mint Bobby Orr, a sportág Wayne Gretzky utáni második legnagyobb alakja: 18 másodperc eltéréssel ütött két gólt. Nem mellékesen, a második a győzelmet is jelentette a patinás csapatnak, amely az "Original Six", az NHL-t a század elején megalapító hat "dinoszaurusz" egyike.

A harmadik negyed negyedik percében mindkétszer Josef Stumpel gólpasszát értékesítette Guerin, aki a Salt Lake City-i téli olimpián nagy valószínűséggel játszik majd az Egyesült Államok válogatottjában. 1943-ban két alkalommal is 19 másodperc elteltével ütött gólt ugyanaz a bostoni hokis, azóta 58 év telt el, de senki sem tudta megdönteni azt a rekordot.

Torontóból Robert Lang góljával hozta el a két pontot a Pittsburgh, Johan Hedberg, a Pingvinek 28 éves svéd kapusa mind a 27, kapjuát veszélyeztető lövést hárította. Az egyetlen gól orosz-cseh koprodukció terméke, Kovaljov és Morozov készítette elő a találatot. Mario Lemieux még mindig nem játszott, frissen operált csípőjét fájlalja.

Az MCI centerben hengerelt a Capitals, az idén feltűnően jól szereplő New York Rangerst, a keleti főcsoport éllovasát verte 5-2-re. Peter Bondra beütötte karrierje 400. és 401. gólját, a vendégeknél Eric Lindros megint eredményes volt.

Miként Jarome Iginla, a pontlista éllovasa is a San Jose Sharks - Calgary Flames meccsen. A színes bőrű kanadai jobbszélső ezúttal egy gólpasszt adott, immár 41 pontnál tart.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 0-1
Gólütő:
Lang

Washington Capitals - New York Rangers 5-2
G.:
Dahlen, Simon, Bondra 2, Zubrus, ill. Lindros, Nedved

New York Islanders - Philadelphia Flyers 2-3
G.:
Parrish, Blake, ill. J. Roenick, Gagne, K. Primeau

New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 1-1
G.:
Holik, ill. Modin

Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 2-4
G.:
Kapanen, Francis, ill. Rasmussen, Dumont 2-2

Atlanta Thrashers - Boston Bruins 2-3
G.:
Heatley, Kovalcsuk, ill. Rolston, Guerin 2

San Jose Sharks - Calgary Flames 2-2
G.:
Salänne, Sundström, ill. Lydman, Conroy

A pontlista élcsoportja:
1. Jarome Iginla (Calgary) 41 pont (23 gól, 18 gólpassz)
2. Brendan Shanahan (Detroit) 33 (17, 16)
3. Eric Lindros (N. Y. Rangers) 31 (14, 17)
4. Craig Conroy (Calgary) 30 (10, 20)
5. Pavol Demitra (30 (17, 13)

Ch. Gáll András

Korábban:

Coloradói Sakic-show