Vágólapra másolva!
Nagyon kicsi annak a valószínűsége, hogy a bokaszalag-húzódással bajlódó Radulovics Bojana pályára lépjen kedden a Kína elleni trentói nyolcaddöntő-mérkőzésen az olaszországi nőikézilabda-világbajnokságon.

A magyar válogatott erőssége, aki a spanyolok elleni csütörtöki mérkőzésen hétméteresdobás közben sérült meg, hétfőn már kocogott, és csak közvetlenül a találkozó előtt dől el, hogy játszhat-e. Továbbjutás esetén viszont a csütörtöki (várhatón oroszokkal szembeni) negyeddöntőben már szerepelhet.

A csapat a hétfői szünnap délelőttjén kirándult a Meranót körbevevő hegyekben, délután Mocsai Lajos szövetségkapitány edzést tart. Természetesen a leendő ellenfél feltérképezése is megtörtént. Kína az A csoportban lett harmadik az olimpiai bajnok Dánia és a világbajnoki ezüstérmes Franciaország mögött. Előbbitől 36-24-re, utóbbitól 29-18-ra kapott ki. Legyőzte viszont az Eb-második ukrán (32-29), valamint a holland (24-23) és a macedón (32-25) együttest.

Az ázsiai országban, az utóbbi évben, főleg már a 2008-as pekingi olimpiára készülve, rengeteg pénzt fordítottak a kézilabdára. Külföldről szerződtettek szakembereket: például az a dél-koreai Csun lett a szövetségi kapitány, akinek csapata az 1995-ös osztrák-magyar közös rendezésű vb bécsújhelyi fináléjában a Laurencz László által irányított gárdát 25-20-ra legyőzte.

"Ellenfelünk nagyon kellemetlen, sok gyors mozgásra alapuló stílusban játszik. Ezzel párosul az a taktikai fegyelem, amelyet Csun megkövetel. Nehéz mérkőzésre számítok. Most már nem szabad hibázni, könnyelműsködni, mert az végzetes lehet" - nyilatkozott Mocsai Lajos.

Kína és Magyarország világbajnokságon eddig kétszer találkozott. Először a már említett, 95-ös eseményen, akkor Budapesten a hazaiak kínkeservesen 21-20-ra nyertek, majd két évvel ezelőtt a norvégiai Lillehammerben lényegesen simább összecsapáson 34-25 lett a végeredmény.