Társoldalunk:

Öreges feltámadás

Annyiszor leírták már őket, aztán mindannyiszor bebizonyították: korai volt. Amíg lépni tudnak, Karl Malone és John Stockton nem fogja cserben hagyni a Utah Jazz csapatát. Hétfőn este sem tették: huszáros hajrával győzelemre vezették a "mormonokat" a liga egyik legszínesebben játszó alakulata, a Dallas Mavericks ellen.

Fotó: Reuters
Malone és Stockton nem könnyen adja meg magát: ismét a két veterán hirdette az igét Salt Lake Cityben
Ez volt a Jazz negyedik győzelme szériában, a Mavericksnek pedig a harmadik veresége. A házigazdák feltámadása kettős értelemben is igaz: egyrészt az egész szezont tekintve - egy hete még 6-11-gyel a sereghajtók között kullogtak, most 10-11-gyel már majdnem rájátszást érő helyen állnak -, másrészt a konkrét meccset illetően: 4,5 perccel a befejezés előtt a mexikói Eduardo Nájera zsákolásával 97-89-es vezetést szerzett a vendégcsapat, és összeomlani látszott a Jazz.

De nem! Malone és Marshall vezérletével a hátra lévő szakaszt 18-1-re megnyerte, és végül simán győzött. Malone és Stockton a régi szép időkre emlékeztetően játszott, s az újonc Andrej Kirilenko is kitett magáért, különösen hat ellopott labdája számít soknak.

Pedig a texasiaknál pályára lépett a szombati, Washington elleni mérkőzést bokaficam miatt kihagyni kényszerülő Dirk Nowitzki, s nem is játszott rosszul: 27 pontot és 10 lepattanót gyűjtött.

A STAPLES Centerben hiába dobott 47 pontot (kettővel elmaradva karriercsúcsától) Tracy McGrady, mégis győzött a Clippers, és nyolc év után újra 50 százalék fölé került, a szezon egy viszonylag késői szakaszában (11-10).

Eredmények:
Utah Jazz - Dallas Mavericks 107-98
Legjobb dobók.:
Malone 30 (12 lepattanó, 5 assziszt), Stockton 21 (12 assziszt), Marshall 17, Kirilenko 16 (5 lepattanó, 6 lopás, 3 blokk), ill. Nowitzki 27 (10 lepattanó), Nash 25, Howard, Nájera 12-12

Los Angeles Clippers - Orlando Magic 100-92
Ld.:
Maggette 21, Odom 19 (10 assziszt), Q. Richardson és McInnis 16-16, ill. McGrady 47 (11 lepattanó), Armstrong 15, Grant, M. Miller 10-10

Ch. Gáll András

Korábban:

C-Webb újra a fedélzeten