Társoldalunk:

Továbbra is hibátlan a GYSEV az Euroligában

Az ötödik forduló után is százszázalékos a GYSEV-Ringa a nőikosárlabda-Euroligában: a soproniak ezúttal az olasz Parmát győzték le hazai pályán 94-55-re.

5. forduló, B csoport:
GYSEV-Ringa  - Parma (olasz) 94-55 (18-15, 37-18, 14-14, 25-8)
Sopron, 2500 néző
vezette: Bubalog (jugoszláv), Dadugin (orosz)
pontszerzők: Seres 6/6, Balogh 18/3, Eördögh 2, Vilipic 19, Kovacova 8, Zirkova 14/6, Dénes 7/3, Bevilaqua 9/3, Török 9/3, illetve Schiesaro 4, Gardellin 9/9, Nicosia 1, Penicheiro 9, Milton 21, Costalunga 2, Griffith 7, Magaddino 2

A GYSEV Balogh szenzációs találataival gyorsan elhúzott: a világklasszis bedobó a nyitó negyedben egymaga tizennégyet szerzett csapata 18 pontjából. 

A folytatásban egy súlyos szabálytalanság következtében a soproniak legjobbját le kellett vinni a pályáról, de a többiek - elsősorban Seres távoli és Vilipic közeli kosaraival - ezután szinte állva hagyták ellenfelüket. A félidőben már 55-33 volt az eredmény.

Szünet után csökkent az iram, a hazaiak főleg a különbség tartására ügyeltek. A helyenként durván játszó olasz csapatban a két tengerentúli centerklasszis, Milton és Griffith jeleskedett. A hajrában a vendégek már nem tudtak újítani, így Farkas Sándor együttese a vártnál könnyebben győzte le neves ellenfelét.

Farkas Sándor vezetőedző: - Remek ellenfelet győztünk le, sikerünket elsősorban az első félidőben mutatott támadójátékunknak köszönhetjük. A második negyedben kapott "ütést" nem tudták kiheverni az olaszok.

Korábban:

Vilniusban is győzött a GYSEV