Társoldalunk:

Sima Domino-győzelem

A férfivízilabda-bajnokság szombati mérkőzésén a papírformának megfelelően, a jóval esélyesebb Domino-BHSE csapata simán verte a Szolnoki VSC gárdáját.

Férfivízilabda-OB I., 12. forduló
Szolnoki VSC - Domino-BHSE 7-14 (1-2, 2-3, 2-3, 2-6)
Szolnok, Damjanich uszoda, 300 néző
vezette: Császár, Pásztor
Szolnok: IGNÁCZ - Körmendi, MOHI 1, LUKÁCS 2, Boros 1, Balogh 1, Krasznai B. 1. Csere: Balog, Hidasi 1, Süveges. Edző: Urbán Lajos
Honvéd: KOVÁCS Z. - Jäger 1, SZÍVÓS M. 1, Kiss G. 1, Ofner 1, dr. Molnár 1, BIROS 4. Csere: Kovács O., Bereczki, BÁRÁNY 3, Takács 1, SUGÁR 1. Edző: Kovács István
Emberelőnyből: 10/5, illetve 11/8
Négyméteresből: 1/0, illetve 2/2
Kiállítva, cserével: Jäger (11., szövegért)
Kipontozódott: Boros (13.)

Három olimpiai bajnokkal (dr. Molnár, Biros, Kiss G.), és számtalan válogatottat is megjárt pólóssal érkezett a Damjanich uszodába a címvédő Domino-Honvéd legénysége. Sokáig jól tartotta magát a szolnoki csapat, Ignácz kapus (akárcsak Kecskeméten) többször is bravúrosan hárított? , és a mezőnyemberek is nagyon kitettek magukért, nem csak lelkesen, hanem okosan is pólóztak.

A második negyedben még vezetett a szolnoki csapat, ám Biros egyenlített, majd Balogh elhibázott egy négyméterest, és ezután már egyértelműen a fővárosiak percei következtek. Láthatóan nagyobb sebességre kapcsoltak Bárányék, igaz, még a harmadik negyedben is jól tartotta magát az SZVSC, hiszen csupán 3 gól volt a hátrányuk.

A zárónegyedben már kijött az a bizonyos tudáskülönbség a felek között, a Honvéd jó néhányszor lekontrázta a vendéglátóját, és formás találatokkal növelték előnyüket Molnárék.

Urbán Lajos: - Most megdicsérem a csapatot, ha korábban is ezt a játékot produkálják, akkor a nyolc közé kerülhettek volna.

Kovács István: - Látszott a fiúk játékán, hogy rájuk fér a pihenő, hiszen sűrű volt programjuk ebben az esztendőben.

További eredmények:
Szentes - Ferencváros 5-6 (1-2, 2-1, 0-2, 2-1)
Újpest - Kecskemét 12-5 (5-2, 2-0, 4-2, 1-1) 
Eger - BVSC 8-9 (1-2, 2-2, 2-2, 3-3)

Ajánlat:

A 11. forduló eredményei

Korábban:

Nehezen nyert a Domino

Varga Csaba