Társoldalunk:

Hét gól Hedberg és Aubin hálójában

Aaron Miller kilencedik éve hokizik az NHL-ben, de egy meccsen még sohasem ütött két gólt. Egészen vasárnapig. Akkor aztán a Kings bekkje duplázott, és második találata a hosszabbításban kicsikart győzelmet jelentette!

Fotó: Reuters
Hedberg maga alatt: négy gólt kapott hazai pályán, majd lecserélték
A bajnok Colorado idegenben győzött, szintén hosszabbításban, az elmúlt szezon MVP-jének köszönhető góllal: Joe Sakic talált a hálóba a ráadás ötödik percében, egyéni akcióból.

A Carolina Hurricanes elsöpörte a Pittsburghöt, ráadásul a Mellon Arenában. Ez volt a csapat fennállásának legsúlyosabb hazai veresége, egyben a legkevesebb lövést is ekkor küldték kapura Kovaljovék: mindössze tizenegyet. Ezzel hozzásegítették a korábban Pittsburghben szereplő, és két Stanley-kupa győzelemben részt vállaló Tom Barrassót élete 37. shutoutjához - idén a másodikhoz.

A vendégeknél a 38 éves Ron Francis két gólt és egy gólpasszt, Rod Brind'amour egy gólt és négy gólpasszt jegyzett. Hedberget, a hazai kapust a negyedik gól után Aubin váltotta, de ő is kapott egy hármast.

A nyugati főcsoport egyik élcsapata, az Edmonton Philadelphiában aratott roppant értékes győzelmet, Mike Comrie duplázásának hála.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 0-7
gól:
Francis 2, Brindamour, Battaglia, Cole, Daniels, O'Neill

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2-3 (hosszabbítás után)
gól:
Dowd, Hendrickson, ill. Reinprecht, Hejduk, Sakic

Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 2-3
gól:
Recchi, Fedotenko, ill. Comrie 2, Reasoner

Anaheim Mighty Ducks - Los Angeles Kings 2-3 (hosszabbítás után)
gól:
Tyitov, Friesen, ill. Belanger, Miller 2

Ch. Gáll András

Korábban:

Jagr magára talált