Társoldalunk:

Gdyniában folytatja a GYSEV, Prágában a Postás

Farkas Sándor, a GYSEV-Ringa nőikosárlabda-csapatának szakvezetője, és persze a játékosok a szezonbéli a veretlenség megőrzésével szeretnék megajándékozni az együttes vezetőit, szurkolóit. Mindez azonban nagyon nehéznek ígérkezik az Euroliga-csoportmérkőzések során hazai pályán még veretlen, világsztárok sorát felvonultató lengyel Gdynia otthonában, ahol csütörtökön lépnek pályára Balogh Juditék.

Fotó: Reuters
A 213 cm-es óriás, Dydek semlegesítése lesz a GYSEV egyik legfontosabb feladata
Mint Farkas elmondta, a lengyel együttesben a világ egyik, ha nem a legjobb tripladobója, az amerikai Kathie Smith mellett még egy olimpiai bajnok szerepel, az orosz center, Elena Sakirova, aki még 1992-ben nyert aranyérmet a Független Államok Közössége válogatottjával.

Van egy igazi óriás is a lengyel együttesben, a 213 cm-es Malgorzata Dydek, aki vezéregyénisége volt az 1999-ben hazai környezetben Európa-bajnokságot nyert lengyel válogatottnak, korábban a szakemberek már választották őt Európa legjobb játékosának.

Hozzájuk - de csakis hozzájuk - képest az elért eredmények tekintetében elmarad a jugoszláv Gordana Grubin, ám, hogy a balkezes hátvéd milyen kitűnő kosaras, azt a soproniak is tudják, hiszen a játékos pár éve még pécsi színekben villogott.

A soproniak szakvezetője a sztárcsapat ellen egyetlen esélyt lát arra, hogy nyerjen együttese: ha azt a teljesítményt nyújtja, amit a múlt héten a Parma ellen elért kiütéses soproni siker alkalmával. 

A másik soproni hölgykoszorú, a Soproni Postás-Tabán Trafik szerdán este a cseh USK Praha otthonában lép pályára. Egy esetleges győzelemmel Meszlényi Róbert együttese bebiztosíthatja a továbbjutást.

A soproni gárda helyzetét nehezíti, hogy a fontos kupameccsen a szakvezetés nem számíthat a bokasérülése miatt a múlt hét végén Amerikába hazautazott centerre, Paige Sauer-re.

Ennek ellenére Meszlényi bízik az újabb sikerben, hiszen a múlt hét végi bajnoki fordulóban csapata mindkét "kinevezett" centere, Ambrus Erzsébet, és az ukrán Olga Sljahova jó teljesítményt nyújtott.

Botár László

Ajánlat:

Balogh Bubu válogatott formában

Korábban: