Vágólapra másolva!
Ottawában klubrekord született - no, nem az ütött gólok számát, hanem a kiszabott büntetőperceket illetően. A Szenátorok és a Los Angeles-i Királyok ott ütötték egymást, ahol csak érték, a bírók összesen 252 perc büntetést osztottak ki, és a második harmad nagy csihipuhija után tizennyolc percet vett igénybe, mire bekönyvelték a 174 percnyi kiállítást.

Fotó: Reuters
A két főkolompos, Roy és Potvin nem akármilyen lavinát indítottak el

Erre aztán egymásnak zuhant a jégen lévő öt-öt mezőnyjátékos. Adam Mair, a Kings egyik - a kispadon tartózkodó - hokisa ezt nem bírta cérnával, beugrott a jégre, és lekevert egy hatalmasat az ellenfél legközelebb tartózkodó korongozójának, Chris Neilnek, aki a maga részéről Mikko Elorantával hadakozott. (Az a tény, hogy a kispadról avatkozott a csatába, minimum tíz meccse eltiltásába fog kerülni Mairnak, túl azon, hogy összesen 47 perc büntetést kapott, és öt másik hokissal együtt végleg kiállították.)

Ez volt az a pillanat, amikor Jani Hurme, az Ottawa finn kapusa is elhagyta őrhelyét, átkorcsolyázott a jégen, és bárbajra kelt Potvinnel. A palánk mellett zajló "matekórán" a cserepadon ülő Senators-játékosok úgy segítették Hurmét, hogy lecibálták a kesztyűit - puszta ököllel ugyanis könnyebben megy a bunyó.

Azt szinte senki sem vette észre a nagy igyekezetben, hogy ez volt sorozatban a Kings hetedik, vereség nélküli meccse (hat győzelem, egy döntetlen), és a kaliforniaiak szép csendben feljöttek 50 százalékra, s már esélyük van a playoffba kerülésre.

Eredmények:
Boston Bruins - Montreal Canadiens 5-0
gól:
Rolston, Hilbert, Zamuner 2, Guerin

New Jersey Devils - Edmonton Oilers 3-3
gól:
Holik, McKay 2, ill. Moreau, Comrie, Green

Nashville Predators - Vancouver Canucks 6-2
gól:
Classen, Arhipov, Hartnell, Berenzweig, Ronning, Timonen, ill. H. Sedin, Hlavac

Philadelphia 76ers - Dallas Stars 2-1
gól:
Murray, Primeau, ill. Rucinsky

Ottawa Senators - Los Angeles Kings 2-4
gól:
Fisher, Persson, ill. Heinze, Modry, Visnovsky, Deadmarsh

Ch. Gáll András

Korábban:

Jégkorongban még élen van Chicago