Társoldalunk:

Pásztor winterthuri tízese

A svájci nemzetközi férfikézilabda-torna első fordulójában Magyarország szoros mérkőzésen, 23-22-re legyőzte az Ázsia-válogatottat.

Fotó: Reuters
Pásztor (jobbra) a védekezésből is kivette a részét
Skaliczki László szövetségi kapitány csapata, amely a januári világbajnoki előselejtezőre készül, az első napon eredetileg Egyiptommal találkozott volna, de az afrikaiak lemondták a részvételt. A gárda ezért a főleg dél-koreai játékosokból álló Ázsia-válogatottal mérte össze erejét. A kétszer 22 perces csata első félidejében végig a rivális vezetett, de a szünet után sikerült fordítani. A magyarok a legjobb Pásztor István volt 10 góljával, Buday négyet, Bendó hármat dobott.

"Mérsékelt teljesítményt nyújtott a csapat. Az első félidőben nem tudtunk mit kezdeni a gyors ázsiaiakkal, de szünet után magunkra találtunk és a jó egyéni játéknak köszönhetően nyertünk" - nyilatkozta Skaliczki László szövetségi kapitány.

A másik mérkőzésen Tunézia 17-14-re verte Szlovéniát.

Szombaton előbb Szlovéniával (15.30), majd az Egyiptom helyére beugró Ukrajnával (19 óra) mérkőzik a magyar csapat. A torna hatodik résztvevője a házigazda Svájc.

St. Gallenben a Hypo Niederösterreich nyert nőikézilabda-tornát, miután 26-17-re győzött a Debrecen ellen. Az osztrák csapat egyik legeredményesebb játékosa az ötgólos Deli Rita volt. A Hypo eddig mind a négy találkozóján diadalmaskodott, így a hazai válogatott elleni mérkőzéstől függetlenül első.

Korábban: