Vágólapra másolva!
Egyetlen csapatnak sem kell szégyenkeznie, ha kikap a Staples Centerben - feltéve, ha a legutóbbi két év NBA-bajnokától, a Los Angeles Lakerstől szenved vereséget. A Portland TrailBlazerst azonban a Clippers verte meg 112:97-re az egyetlen január 1-jei meccsen, ezzel ötösre nyújtva az oregoniak vesztes szériáját.

Mindkét csapat szenzációsan szerepel idén: a Clippers 16-13-as mérleggel eddig biztos résztvevője a playoffnak, s az még ennél is nagyobb szenzáció, hogy a Portland 13-17-tel áll, és pillanatnyilag komolyan veszélyben érezheti az amerikai profi sportok közötti leghosszabb sorozatát: 1982 óta mindig benn volt az együttes a rájátszásban, ami bizony húsz évad zsinórban.

Kedden este hét Clippers-kosaras dobott legalább tíz pontot, és a csapat könnyűszerrel elviselte két kulcsembere hiányát: Lamar Odom jobb csuklóját fájlalta, Michael Olowokandi pedig ételmérgezéssel bajlódik.

Hogy a liga legvaskosabb fizetési listájával "büszkélkedő" Blazers - ebben a szezonban 84 millió dollárt keresnek a játékosok! - mivel bajlódik, azt nehéz pontosan megfogalmazni. Pénz van dögivel - a klubtulajdonos Paul Allen, a Microsoft alapítója, Bill Gates egykori üzlettársa, a földkerekség harmadik leggazdagabb embere -, papíron a játékoskeret is pazar, s csak ha jobban megvizsgáljuk a névsort, akkor látjuk, hogy csupa "fáradt erőművész" kosarazik a Rose Gardenben.

Scottie Pippen 37. születésnapja felé közeledve már nem fogja megváltani a világot, már csak azért sem, mert az erre és a következő szezonra járó 40 millió (!) dollárját akkor is megkapja, ha egyetlen pontot sem szerez. "Pip", hatszoros bajnok bedobó tíz meccset kihagyott jobb térdének sérülése miatt, a Clippers ellen tért vissza, de még nem az igazi. Arvydas Sabonis, a litván óriás gyakorlatilag visszavonult, az elhízott Shawn Kempnek is ezt kéne tenni, Rasheed Wallace maga a két lábon járó botrány - tavaly NBA-csúcsot jelentő negyven alkalommal kapott technikait, ebben az idényben még "csak" nyolcszor -, s a dobóhátvéd-alacsonybedobó posztján hihetetlen túlkínálat van Pippen, Patterson, Bonzi Wells, Derek Anderson és Steve Kerr személyében. Maurice Cheeks, az újonc edző azonnal belecsöppent egy megoldhatatlannak tetsző rejtvény kellős közepébe.

Eredmény:
Los Angeles Clippers - Portland TrailBlazers 112-97
Legjobb dobók:
McInnis 23, Q. Richardson 19, Miles 17, Brand 16, Maggette 13, Piatkowski és Boykins 10-10, illetve Stoudamire 25, Patterson 18, R. Wallace 15, Wells 12, D. Davis 10, Pippen 9

Korábban:

Folytatódik a Jordan-show

Ch. Gáll András