Vágólapra másolva!
Pontosan egy hét múlva, január 12-én, szombaton magyar együttes ellen lép pályára Siti Beáta, aki jelenleg a dán női kézilabda-kupagyőztes Ikast-Bording alkalmazottja. A dán együttes a Cornexi ellen játszik EHF-kupatalálkozót és nem elképzelhetetlen, hogy ez lesz Siti főpróbája a következő szezonra. A hírek szerint ugyanis a válogatott irányító nyáron hazatér és az egyik "csábító" klub éppen a székesfehérvári társulat.

Az idei szezon nem úgy sikerült Siti Beáta számára, ahogy ő elképzelte. A Dunaferr egykori játékosa, Bajnokok Ligája-győzelemmel, Európa-bajnoki címmel és olimpiai ezüstéremmel sem tudott állandó helyet kiharcolni az Ikastban, Kristine Andersen mellett többnyire 5-10 percet játszhatott, ami meg is látszott az irányító vb -teljesítményén. Már akkor felröppent a hír, amit Bea egy televíziós nyilatkozatban meg is erősített: elvágyódik Dániából. Helyi újságírók megerősítették, Siti rossz formában van, és annak ellenére, hogy az Ikastnál nagy várakozással tekintettek szerződtetése elé, egyre inkább úgy tűnik, csak "nevet" vásároltak.

Információnk szerint Siti iránt legélénkebben az a Cornexi érdeklődik, amely éppen a dán együttes EHF-kupaellenfele lesz egy hét múlva. A székesfehérvári csapat már tavaly is megkörnyékezte az irányítót, ám akkor nem tudta szerződtetni. A zuhanyhíradó szerint a klub másik kiszemeltje az osztrák Hypo ugyancsak válogatott kézilabdázója, Deli Rita, így nem elképzelhetetlen, hogy jövőre a bombaerős Deli, Siti, Németh Helga hármas a koronázó város szurkolóinak akár a bajnoki aranyérmet is megszerezheti.

Pincési László

Ajánlat:

Német szupertornán női kéziseink