Vágólapra másolva!
Hétvégén a Bajnokok Ligájában a Hypo együttesét fogadja a Fradi, a Dunaferr a Gudméhoz látogat, Dániába. Akárcsak a Cornexi és a Győr az EHF-kupában, előbbi az Ikast, utóbbi a Frederikshavn vendége lesz.

Nehéz mérkőzések várnak a hétvégén a magyar nőikézilabda-csapatokra az európai kupákban. A Bajnokok Ligája első fordulójában a Ferencváros Deli Rita és Balogh Beatrix együttesét, az osztrák Hypo Niederösterreichet fogadja nem éppen kedvező előjellel, Farkas Ágnes ugyanis sarok-, Sugár Tímea pedig könyöksérüléssel bajlódik. Németh András vezetőedző ugyanakkor bízik abban, hogy két kulcsjátékosa harcra kész lesz a vasárnapi rangadóra. (A C csoportban érdekelt még a dán Viborg és a spanyol Ferrobus Mislata.)

A másik BL-résztvevő, a Dunaferr Dániába látogat a GOG Gudméhoz. A dunaújvárosi gárdában nincsen sérült, ezzel együtt bravúr lenne a pontszerzés. (Ebben a négyesben szerepel a jugoszláv Buducnost Podgorica és a spanyol Milar L'Eliana Valencia is.)

Az EHF-kupában, ahol a 16 közé jutás a tét, szintén két magyar csapat van versenyben. A Cornexi és a Győr a Dunaferrhez hasonlóan Dániába utazik. Kétségtelenül a székesfehérváriaknak lesz nehezebb a dolguk, az Ikastban ugyanis nyolc világklasszis - köztük Siti Beáta - szerepel. Zsiga Gyula már egy szoros eredménnyel elégedett lenne. "Riválisunk a jelenlegi keretével és anyagi hátterével a BL-ben is meghatározó lenne" - jegyezte meg.

A Győr a Frederikshavnnal méri össze erejét. A bajnokságban jelenleg hátulról negyedik skandináv klubban játszik Hoffmann Olga, valamint az ex-győri Nagy Anikó. A magyar együttesből hiányozni fog a válogatott kerettag Prok Beatrix, aki visszament korábbi csapatához, a Vasashoz. Helyette Vérten Orsolya érkezett.

Az ötödik kupaszereplő, a Debrecen (KEK) a jövő héten kétszer is hazai pályán fogadja az azeri Garadagh Bakut. A hajdúságiaknak illene könnyedén bejutniuk a nyolcaddöntőbe.

A hétvégi program:

Bajnokok Ligája, 1. forduló, B csoport:
GOG Gudme (dán) - Dunaferr, vasárnap, 16.15

C csoport:
Ferencváros - Hypo Niederösterreich (osztrák), vasárnap, 16.05

EHF-kupa (16 közé jutásért):
Ikast Bording (dán) - Cornexi, szombat, 16.15
Frederikshavn (dán) - Győr, vasárnap, 13