Vágólapra másolva!
Villámgyorsan cselekedett az NBA fegyelmi bizottsága a szombati Chicago Bulls-Los Angeles Lakers (106-104) mérkőzés hajrájában kitört verekedéssel kapcsolatban. A testület a különböző összegű pénzbüntetések mellett Shaquille O'Nealt (Lakers) három, Brad Millert (Bulls) egy, Charles Oakley-t két mérkőzésről eltiltotta.

A büntetéseket Stu Jackson, az NBA szakmai alelnöke jelentette be hétfőn. A pontos büntetések a következők:

Brad Miller: egy meccsre történő felfüggesztés (fizetés nélkül), plusz 7500 dolláros bírság a Shaquille O'Neal elleni durva szabálytalanságért.
Charles Oakley: két meccsre történő felfüggesztés (fizetés nélkül), plusz 10 000 dollár pénzbüntetés ugyanazért, amiért Millert büntették. Oakley átlépte az egy szezonra megengedett durva szabálytalanság-kontingenst, ezért kapta a plusz egy mérkőzést.
Shaquille O'Neal: három meccsre történő eltiltás (fizetés nélkül), plusz 15 000 dollár pénzbírság a törlesztésért és az ökölcsapásokért.

O'Neal a hétfői (Memphis), szerdai (Miami) és a szombati (San Antonio) találkozókat kénytelen kihagyni, ezek közül utóbbi idegenben, a két előbbi a STAPLES Centerben kerül sorra.

Az elmúlt hét legjobb játékosa Keleten Ray Allen (Milwaukee), Nyugaton Kevin Garnett (Minnesota) lett, mindketten másodszor nyerték el ezt a díjat ebben a szezonban.

Allen három győzelemre vezette csapatát a héten, 25,7 pont, 5,0 lepattanó és 3,3 assziszt volt az átlaga, s szombaton idénycsúcsot jelentő 37 pontot szerzett, benne nyolc triplát, aki abszolút klubcsúcs.

Garnett átlaga - a négy győzelem közben - 28,8 pont, 9,3 lepattanó és 6,5 gólpassz.

Ajánlat:

Botrányok az NBA-ben

Korábban:

Tömegbunyó Chicagóban

Ch. Gáll András