Vágólapra másolva!
Elnökválasztásra készül a Fradi, pedig az egyesület elnöksége a közelmúltban megerősítette tisztében Furulyás Jánost. Most mégis azt hallani, hogy csoportok szervezkednek, nevek hangzanak el, s legtöbbször Gyarmati Dezsőt és Novák Dezsőt, a klub két olimpiai bajnokát emlegetik lehetséges elnökként. Erőteljes lobbizás folyik, s aligha lesz viharoktól mentes a klub január 31-ei, rendkívüli közgyűlése.

Bírálatok kereszttüzében dolgozik Furulyás János, az FTC hivatalban lévő elnöke. Egyrészt a szurkolók egy csoportjával gyűlt meg a baja, mert a drukkerek nem tudják elviselni, hogy az elnök eladta a labdarúgócsapatot működtető kft.-t a Fotexnek.

Pedig, mint állítja, ha nem teszi, ma már csak az évkönyvekben találkozhatnánk a legnépszerűbb klub nevével. Támadják Furulyást azért is, mert nem tudják, hová lett a vételár első részlete, a Fotex által átutalt 600 millió forint. Bár erre Furulyás hitelt érdemlő magyarázatot adott, olyannyira, hogy az elnökségi ülés bizalmi szavazáson megerősítette tisztében. Most mégis arról hallani: Furulyásnak meg vannak számlálva a napjai az FTC élén.

A Fradi-táborban egyre többen Gyarmati Dezsőt emlegetik lehetséges utódként. A játékosként és szövetségi kapitányként is olimpiai címet szerzett egykori vízilabdás lapunk érdeklődésére úgy nyilatkozott, hogy még nem keresték meg, hogy legyen elnök, ám ha felkérik, nem zárkózik el a jelöléstől. Hozzáfűzte, hogy a klub jelenleg leginkább darázsfészekhez hasonlítható, éppen ezért nem minden feltétel nélkül állna sorompóba. Hogy mik lennének azok, nem részletezte, de kijelentette, nagy kihívásnak tekintené a megmérettetést. "Egy ilyen nagy múltú egyesület elnökének lenni több mint megtiszteltetés. Ha bennem látják a megoldást, üljünk le, beszéljük meg" - mondta.

Nagy Zoltán, a Ferencváros felügyelőbizottságának elnöke úgy nyilatkozott, hogy igenis hallott Gyarmati jelöléséről, igaz, sokan azt is beszélik, hogy az olimpiai bajnok volt labdarúgó és egykori sikeredző, Novák Dezső is esélyes az elnöki posztra. Nagy, mint mondta, nagyon tiszteli ugyan Novák munkásságát, mégis Gyarmati Dezsőt tartaná a jobb megoldásnak. "Gyarmati naprakész, focisemleges, rendkívüli ismeretséggel megáldott ember, kötődik az egyesülethez" - sorolta Nagy Zoltán ", megválasztása esetén olyanok kerülhetnének a szakosztályok élére, akik komoly segítséget tudnának nyújtani a Fradi újbóli felemelkedéséhez."

A jelenlegi elnök, Furulyás János nem hallott az "ellenzék" szervezkedéséről, de, mint mondta, nem is foglalkozik a kérdéssel. Úgy tartja, döntsön a küldöttgyűlés. Ismertette viszont lapunknak a január 31-ei rendkívüli küldöttgyűlés menetét. Eszerint a delegáltak jelölőbizottságot hoznak létre, majd határoznak az alapszabály módosításáról. A jelenlegi alapszabályban az áll, hogy a küldöttgyűlés csak elnökséget választ, amely aztán megszavazza az elnököt. A módosítás az lenne, hogy ezentúl a küldöttgyűlés közvetlenül választhasson klubelnököt. Ezelőtt persze még gazdasági beszámolót hallgatnak meg a küldöttek, majd megválasztják az elnökséget és a felügyelőbizottságot, s az eddig 15 fős elnökség várhatóan 12 tagúra redukálódik. Furulyás áll a választás elébe, azt mondta, az legyen a főnök, aki a legtöbbet tud használni a Fradinak.