Vágólapra másolva!
Függvénytani hasonlattal élve egy kicsit az az ember benyomása, hogy a hétfői esti (Sopron, 20 óra) GYSEV-PVSK bajnoki mérkőzésen metszheti egymást a két remek nőikosárlabda-csapat teljesítménygörbéje. Három héttel ezelőtt kevesen fogadtak volna a baranyaiak győzelmére, azóta azonban történt egy s más, ami az esélyek kiegyenlítődését valószínűsíti.

A Pécs például magára talált a BSE-től és a Bourges-tól elszenvedett vereségek után, bajnokin leiskolázta a Soproni Postást, majd Euroliga-meccsen idegenben az Aix-en-Provence-ot, miközben a bajnokságban még veretlen GYSEV három egymást követő Euroliga-mérkőzést bukott el: Gdanskban és Valenciában, illetve a kettő között Sopronban a Valenciennes ellen.

"Hogy tartós hullámvölgyről vagy csupán balszerencsés véletlenek sorozatáról van-e szó, azt nehéz megmondani" - magyarázta Török Zoltán, a soproniak klubigazgatója. "Mindenesetre egy ilyen erős csapat esetében, mint a GYSEV, három véletlen egy kicsit sok. Bizonyosan az idegi fáradtság is közrejátszott abban, hogy ami az első öt ligameccsünkön bejött, az az utóbbi három találkozón kimaradt."

- Egyetért azzal, hogy a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése következik?
- Tulajdonképpen igen, egyrészt azért, mert győzelem esetén visszaszerezzük megcsappant önbizalmunkat, másrészt pedig ha nyerünk, emberi számítás szerint miénk az alapszakasz bajnoki címe.

- Mi az igazság a szóbeszédből, miszerint feloldhatatlan ellentét feszül Farkas Sándor edző és Balogh Judit, az együttes sztárjátékosa között?
- Szerintem semmi, de erről őket kellene kérdezni. Tény, hogy a minap Valenciából hazafelé a repülőben kerek egy órát beszélgettek egymással elmélyülten, négyszemközt. Ami biztos: Bubu szerintem soha nem edzett még ilyen intenzitással mint most, 34 évesen, példának okáért a Farkas-érában az edzések 87 százalékán vett részt, míg például Armaghani idején ez a százalék talán az ötvenet sem érte el. Az is biztos, hogy korábban egyetlen edző sem cserélgette annyit Baloghot, mint éppen Farkas. Úgy fogalmaznék: kölcsönösen elfogadják és tisztelik egymást. Egyébként szerintem azért fogunk győzni hétfőn, mert annál rosszabban már nem játszhatunk, mint ahogyan Valenciában játszottunk, ahol egy félidő előnyt adtunk az ellenfélnek.

Pécsett kisebb sérülések - Delmis, Károlyi, Csák, Tuvic - nehezítik Rátgéber László edző dolgát. Baranyában úgy vélik, a soproni derbi megnyerésével meguk felé billenthetik a mérleg nyelvét. Hogy jól gondolják-e, hétfőn este kiderül.