Vágólapra másolva!
Zártkapus mérkőzés, plexifal-építés, a rendezői gárda megerősítése és pénzbüntetés - ez a "jutalma" a békéscsabai nőikézilabda-klubnak a január 19-i - ismételt - botrányért. A hódmezővásárhelyiek sem úszták meg szankció nélkül balhés szurkolótáboruk viharsarki akcióját.

Január 6-án már volt egy balhé Békéscsabán, NB I-es nőikézilabda-mérkőzésen, amikor a Cornexi vendégszerepelt a Viharsarokban. Akkor a Békéscsabai ENK egyesületét 100 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a Magyar Kézilabda Szövetség. Legutóbb még nagyobb botrány tört ki a csabai katlanban, amikor már a 37. percben állt a játék jó negyedórán át, majd a mérkőzést követően összeverekedett a két szurkolótábor, amikor a Hódmezővásárhely elleni mérkőzést ismételték.

Az MKSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön délután összeült és példás büntetést hozott. A soron következő, január 25-i Békéscsaba-Vasas bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszania a két csapatnak. Továbbá a viharsarki klubot 300 ezer forintra büntették, valamint kötelezték, hogy két héten belül építsen egy, a jégkorongcsarnokokhoz hasonló átlátszó és magas plexifalat az állóhelyi lelátó elé, ahol egyébként a B-közép "ultrái" szoktak elhelyezkedni. Ezenkívül minden további hazai találkozón megerősített rendezői gárdát kell kiállítani.

A hódmezővásárhelyiek sem úszták meg, hiszen az ő szurkolótáboruk is alaposan kivette a részét a meccs után verekedésből, így ők 150 ezer forintot kötelesek befizetni az MKSZ kasszájába.

Korábban:

Újabb botrány a békéscsabai kézimeccsen

Jávor Péter