Vágólapra másolva!
Alig telt egy néhány hónap azóta, hogy Bojana Radulovicsot és Dragan Skrbicset megválasztották a 2000-es év legjobb kézilabdázójának, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség máris közzétette listáját az újabb jelöltekről. A kilenc-kilenc női és férfi jelölt között ismét szerepel magyar játékos, mégpedig Balogh Beatrix, az osztrák Hypo Niederösterreich jobbszélsője.

Fotó: SZTÁR Sport
Radulovics után egy évvel Balogh Beát is a világ legjobbjának választhatják

A hölgyek kilences listáján ismét található magyar játékos, Balogh Beatrix (Hypo Niederösterreich) személyében, akiről azt írják, erőssége az egy-egy elleni játék. Rajta kívül még a jelöltek között található a végső győzelemre is esélyes Ludmilla Bodnyeva, az orosz válogatott világbajnok beállósa, Ausra Fridrikas, az osztrák válogatott kiváló átlövője (mellesleg az 1999-es győztes) és Cecilia Leganger, a norvég válogatott és a világ jelenlegi talán legjobb kapusa. A további jelöltek: Lotte Kiaerskou (Dánia), Leila Lejeune-Duchemann (francia), Natalja Morszkova (spanyol), Maja Savic (jugoszláv), Chao Zhai (kínai).

A férfiaknál magyar játékos neve évek óta nem merül fel, a listán azonban megtalálható két korábbi győztes, a címvédő jugoszláv Dragan Skrbics és a francia Jackson Richardson neve. A további jelöltek: David Barrufet (spanyol), Markus Baur (német), Eduard Kokcsarov (orosz), Stefan Lövgren (svéd), Petar Metlicic (horvát), Kjung-Shin Yoon (koreai), Husszein Zaki (egyiptomi)

A korábbi győztesek (nők, férfiak):
1994: Mia Högdahl (svéd), Talant Dushebajev (orosz)
1995: Kocsis Erzsébet (magyar), Jackson Richardson (francia)
1996: O-Kjeong Lim (koreai), Talant Dushebajev (spanyol)
1997: Anja Andersen (dán), Stéphane Stoecklin (francia)
1998: Trine Haltvik (norvég), Daniel Stephan (német)
1999: Ausra Fridrikas (osztrák), Rafael Guijosa (spanyol)
2000: Bojana Radulovics (magyar), Dragan Skrbics (jugoszláv)

Ajánlat:

Pincési László