Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság egyik rangadóját Szolnokon rendezik, ahol a tabella második helyén álló molosok vendége a hatodik helyen tanyázó szombathelyi Falco KC együttese lesz, szombaton este hat órakor.

A felek elmúlt évadbeli csatározási során az alapszakaszban mindkétszer a vasi sárga-feketék győztek. A rájátszásban azonban jóvá tették hibáikat az olajosok, és az emlékezetes szombathelyi ötödik összecsapáson kiharcolták az elődöntő jogát. Az idei évad első találkozóját megint a Falco nyerte 91-81-re.

A vasiaknál hír, hogy a válogatott Kálmán László felépült sérüléséből, a keddi Dombóvár (92-82) elleni derbin már szóhoz jutott az irányító. Ezen a meccsen a horvát Niksa Tarle nyújtotta a legjobb teljesítményt a vasiak soraiból, a center 25 dobott pontja mellett, összekapkodott még 21 lepattanót is. Mellette egyre jobb formának örvend a román Antonio Alexe, aki egykori csapata ellen akarja bizonyítani, hogy jó vásárt csináltak vele Szombathelyen. Ráadásul amerikai Dujuan Wiley letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását, így legjobb csapatával, győzelmi reményekkel érkezik a Falco Szolnokra.

A hazai pályán veretlen szolnokiak táborában mindenki tisztában van azzal,hogy pokoli nehéz széria vár rájuk az elkövetkező hetekben. Sorozatban jönnek a meccsek, köztük a rangadók, ráadásul a hét összecsapásból négy alkalommal idegenben kell a pályára lépniük. "Tudjuk, hogy kemény megméretések előtt állunk, egyik csapat ellen sem lesz könnyű dolgunk. Becsületesen felkészültünk a csatákra, reméljük ott folytatjuk, ahol abbahagytuk legutóbb Debrecenben" - mondta Goran Miljkovic, a szolnokiak mestere.

A tréner hozzátette, hogy kérdéses két kulcsember Orosz László és Bojan Lapov szereplése, ám bíznak benne, hogy sérüléssel bajlódó kosarasok egyaránt hadrafoghatóak lesznek a szombati és a további találkozókon.

Ajánlat:

A paksi kosárlabdázók nyerték a lottónyereményt

Varga Csaba