Vágólapra másolva!
Majdnem kereken egy hónap telt el azóta, hogy Juanita Jordan egy illinoisi bíróságon beadta a válókeresetet férje, Michael ellen, "kibékíthetetlen ellentéteket" citálva a beadványban. Az asszony nem volt kisstílű: 2500 négyzetméter alapterületű, chicagói családi "kastélyt" követelte magának, továbbá a négyszázmilliósra (108 milliárd forint) becsült közös vagyon oroszlánrészét, s természetesen azt, hogy a három gyermek (Jeffrey, Marcus, Jasmine) nála lakjon. Most úgy néz ki, mégis "happy end" lesz a dolog vége, a jelek szerint Michael lebeszélte nejét erről a butaságól.

Hétfőn ugyanis Donald Schiller, Juanita ügyvédje kiadott egy közleményt, melyet Jordan jogi képviselője, Fred Sperling is kézjegyével látott el, s amelyben az áll, hogy a pár megpróbálja rendbe hozni a házasságot, s a jövőben igencsak értékelné, ha a sajtó tisztelné magánéletük szentségét a három gyermek érdekében is. Egyszersmind arról is tudósított az amerikai sajtó, hogy Gary Neddenriep, a Lake megyei (Chicago) bíró elejtette a válókeresetet a két fél egybehangzó kívánságára.

Jordan már hetek óta mondogatta barátainak és játékostársainak, hogy az ügyben még nem hangzott el az utolsó szó, és hogy szerinte van remény a házasság megmentésére. (És persze a vagyon megtartására is, mert - ha nem is lett volna földönfutó Jordanből, de - súlyos százmilliókba került volna a válás.) S mit tesz Isten, mint eddig lényegében minden az életben, ez is összejött Jordannek. Le tudta beszélni az asszonyt szándékáról, dacára annak, hogy a válás hírének kipattanása óta az amerikai bulvársajtó futószalagon ontotta a zaftosnál zaftosabb sztorikat a legendás 23-as nőügyeiről, kielégíthetetlen szexuális étvágyáról, s szinte még az ügyben legfontosabb szerepet játszó testrészének pontos méreteit is közölték az ilyesfajta információkra éhes amerikai polgárokkal. A hírek nyilván a három gyerek fülébe is eljutottak, ennek ellenére - úgy tűnik - helyreáll a családi béke.

"Természetesen nem fogok ölbe tett kézzel ülni, mindent elkövetek házasságom rendbehozatalára." - nyilatkozta a közelmúltban Jordan, és a jelek szerint siker is koronázta erőfeszítéseit. Michael és Juanita 1989. szeptember 2-án, hajnali fél négykor (!) esküdött örök hűséget egymásnak a Las Vegas-i Little White Chapelben (Kis Fehér Kápolna), s bár a hűség Jordan részéről nem bizonyult öröknek, most már úgy érzi a világ legjobb kosarasa, hogy első a család. Hogy is mondta egy halhatatlan bölcs? Nem baj, ha az ember megcsalja a feleségét, csak ne pattanjon ki a turpisság. Hát most kipattant, de az embernek van 400 millió dollárja, akkor az még a legkényesebb ügyek megoldásában is segít...

Korábban:

Ch. Gáll András