Társoldalunk:

Richardsonok nagy napja az All-Star hétvégén

A két Richardson - de főleg az oaklandi Jason - remeklése jegyében telt a philadelphiai NBA All-Star hétvége szombati programja. A Golden State Warriors 21 éves, 196 centis hátvédje előbb 26 pontjával döntő részt vállalt az újoncok válogatottjának 103-97 arányú győzelmében a másodévesek csapata fölött - Quentin Richardson a Clippersből a másik oldalon 24 pontot dobott -, majd az MVP-cím elhódítása után megnyerte a zsákolóversenyt. A tripladobó viadal nyertese a sacramentói Peja Stojakovic lett, a három a három elleni zagyvalékot pedig a Nemzetköziek elnevezésű társulat nyerte a döntőben 12-9-re verve a Philadelphiát.

Fotó: EPA
Jason Richardson győzelemre vezette csapatát
Az fiatalok találkozójával és a mesterlövészek vetélkedőjével nem volt semmi baj, de az ismét új szabályokkal megrendezett zsákolóverseny, valamint a félpályán tartott három a három elleni torna méltatlan volt a hétvége hagyományaihoz. Utóbbiban négy tagú csapatok - egyszerre hárman voltak a pályán - küzdöttek, az alábbi összeállításban: egy NBA-sztár, egy WNBA-játékos, egy öregfiú és egy híresség (többnyire színész), aki valamennyire tud kosarazni.

Az első- és másodévesek meccsén 72-71-nél ragadta magához végképp a vezetést a fiatalabbak csapata, egy Jason Richardson-zsákolás révében. A Golden State 198 centis ugrógépe távolról is remekül célzott, 11/18 volt a mérlege mezőnyből, amellett leszedett 6 lepattanót, adott két gólpasszt és volt egy labdaszerzése is. Sokáig névrokona, a másodéves Quentin Richardson (Clippers) tűnt a legjobbnak, az első félidőben 21 pontot szerzett, de a másodikban csupán egyet. Jason Richardson 26 pontja a harmadik legmagasabb pontszám a meccs 8 éves történetében, csak Kobe Bryant (1997, 31) és Wally Szczerbiak (2001, 27) szerzett nála többet.

Újoncok - Másodévesek 103-97 (51-58)
Legjobb dobók: J. Richardson 26, Battier 15, Rebraca 14 (9 lepattanó), Joe Johnson és Haywood 12-12, Gasol 10, ill. Q. Richardson 22 (9 lep.), Miles 20, Martin 17

A rengeteg hibával és zsenge produkcióval tarkított zsákolóverseny döntőjében Jason Richardson egy pattintott "szélmalomzsákolással" verte az ugyancsak újonc Gerald Wallace-t, a Sacramento 20 éves, 201 centis kosarasát. A tavalyi bajnok, a seattle-i Desmond Mason és a houstoni Steve Francis képtelen volt bemutatni egyetlen épkézláb zsákolást.

A tripladobó versenyt Predrag Stojakovic, a Sacramento 24 éves, 206 centis jugoszláv sztárja nyerte, miután a döntő hosszabbításában 9-5-re verte Wesley Persont, a Cleveland hátvédjét. A tavalyi bajnok Ray Allen nem került a döntőbe. Stojakovic az első külföldi, aki versenyt nyert az All-Star hétvégén.

Tripladobó verseny
Első forduló:
Wesley Person (Cleveland) 21 pont
Predrag Stojakovic (Sacramento) 20
Steve Nash (Dallas) 15
Quentin Richardson (Los Angeles Clippers) 14
Ray Allen (Milwaukee) 14
Mike Miller (Orlando) 10
Paul Pierce (Boston) 8
Steve Smith (San Antonio) 8 

Döntő:
Predrag Stojakovic (Sacramento9 19 pont
Wesley Person (Cleveland) 19
Steve Nash (Dallas) 18

Rájátszás:
Stojakovic - Person 9-5

Ch. Gáll András

Korábban:

Fórum: