Társoldalunk:

Pécsi kézisiker a Dunaferr ellen

Nagy meglepetésre a Diacell-Pécsi KK férfikézilabda-csapata legyőzte a bajnokesélyes Dunaferrt. A Pick Szeged-Győri ETO mérkőzésen papírforma eredmény született: simán nyertek a hazaiak.

Férfikézilabda-NB I
Diacell-Pécsi KK - Dunaferr 19-17 (12-11)
Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 500 néző
Vezette: Kerek, Wohner
Pécs: SZENTE - ERDÉLYI 2, SZOBOL 2/1, SZÖGI 3, LÉVAY 1, KATZIRZ 8/3, KOVÁCS ZS. 2. Csere: FRÁNYÓ B., BURSAC, SERFEL 1. Edző: Füzesi Ferenc.
Dunaferr: STOCHL - Tombor 3/1, Marcinkevicius, ROSTA M. 4, Kemény, Décsi, Bene 2. Csere: Szathmári (kapus), Kuzmicsov 1, Mohácsi 5/2, Tóth E., Mocsai 2, Törő. Edző: Imre Vilmos.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 2-3, 17. p.: 7-5, 22. p.: 8-9, 40. p.: 17-13.
Hétméteresek: 4/4, illetve 8/3.
Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Nagy hévvel vetette magát a küzdelembe az esélytelenebb pécsi csapat . A hazaiak végig jól kézilabdáztak, különösen a szünet után nyújtottak kitűnő teljesítményt. A Dunaferr gyenge produkcióját jellemzi, hogy játékosai öt hétméterest kihagytak és tizenkét ziccert hibáztak el. A hazaiak helyzetkihasználása ennél sokkal jobb volt, ez döntött. No meg az, hogy a pécsiek jobban akarták a sikert, végig lelkesebben játszottak ellenfelüknél. A válogatottakkal teletűzdelt Dunaferr veresége nagy meglepetés.

A meccs legjobb teljesítményét Szente Gábor nyújtotta. A Pécs kapusa szinte mindent védett, a megfogott hetesekkel együtt 27 alkalommal hárított sikeresen.

Füzesi Ferenc: "Nem is tudom, mit gondoljak."

Imre Vilmos: "Már régóta dolgozom a csapatnál, de nem emlékszem rá, hogy mikor dobtunk utoljára ilyen kevés gólt. A támadójátékunk kritikán aluli volt."

Szente Gábor: "Nagyon örülünk a győzelemnek, nem számítottunk rá, ezért is tartom bravúrnak. A szoros első félidő után a második döntötte el a mérkőzést, ekkor kiválóan játszottunk."

Pick Szeged - Győri ETO KC 31-25 (16-13)
Szeged, 1500 néző
Vezette: Dobrovits, Tájok.
Szeged: FEKETE - Berta 2, Bécsi 4, MEZEI 5, Buday 6/1, EKLEMOVIC 6, MATIC 5. Csere: Laluska, Vadkerti, Doros 1, Ilyés,Dr. Oszlánczi 2. Edző: Dragan Djukic.
Győr: Varga - Iváncsik 1, Bognár R. 2, Herbert, Kányai, Bognár I. 1, Konkoly. Csere: GERHÁTH (kapus), Szabó 5, BAKOS 7, FREY 7/2, Erdei, Bősze 2, Császár. Edző: Tóth László.
Hétméteresek: 4/1 illetve 3/2
Kiállítások: 12 illetve 18 perc + Frey János kizárása

Amióta a magyar bajnokságban a három élcsapat elhúzott a többitől, az ilyen mérkőzéseknek elsősorban az a tétje, hogy a közönség jól szórakozzon. Nos, a két csapat mindent megtett ezért. A Pick Szeged érvényre jutatta erőfölényét, míg a vendégek felszabadultan játszva látványos gólokat lőttek a pontatlanul védekező szegediek mellett.

A hazaiaknál elsősorban Eklemovic és Matic gondoskodott a látványról, Mezei pedig nagyon hasznos támadójátékot nyújtott. A vendégek cserekapusa, Gerháth Zoltán, nagyon sok ziccert megfogott, amit a hálás szegedi közönség megtapsolt, mivel a népszerű "Gepárd" az előző bajnokságban még a Szegedben védett. A másik két szegedi nevelés, Erdei és Herbert nem alkotott ilyen maradandót, utóbbi ráadásul hamar összeszedett három kiállítást és mehetett tusolni.

A meccs nem volt olyan kemény, mint amit a kiállítási arány mutat. A játékvezetők túlzott szigorúságuk ellenére jól vezették a mérkőzést.

Dragan Djukic: "Rutingyőzelem volt. A nagy rangadó elvesztése után fel kellett ráznom a csapatot. Gratulálok a vendégeknek, nagyon jól játszottak."

Tóth László: "Kiváló edzőmérkőzés volt. A hazaiaknak a Fotex elleni felkészüléshez, nekünk a Pécs elleni rangadóra. Jól játszottunk, ezért nem jött ki az a különbség, ami valójában van a két csapat között.

További eredmények:
Százhalombatta - Pestszentlőrinc 28-28 (14-13)
Cegléd - Orosháza 25-22 (14-9)
Kőbánya - Csömör 20-24 (13-12)

Horváth László, Barok István

Korábban:

Nyert a Fotex és a Komló