Társoldalunk:

Sostar parádéja kellett a Fradi szegedi sikeréhez

A Szeged hazai pályán megszorította a Ferencvárost a férfivízilabda-OB I szombat esti mérkőzésén. Az Újpest a Szentest verte egy góllal, a BVSC pedig az OSC-t kettővel.

Férfivízilabda-OB I:
Tabán Trafik Szeged VE - FTC VMAX 7-9 (2-2, 3-2, 1-2, 1-3)
Szeged, 500 néző
vezette: Szentgyörgyi Székely
Szeged: TÓTH I.- Mód 1, Várhegyi, MOLNÁR P., Nitsovits 2, Éles, WESZELOVSZKY 3. Csere: Dr.Török, Balla, Varga 1, Rydzik, Zsarkó. EDző: Horváth Viktor
FTC: SOSTAR - Katonás, Lehmann, NYÉKI 6, TIBA 2, TÓTH L. 1, Takács. Csere: Szirányi, Paján, Haufe, Vogel, Hosnyánszky. Edző: Gyöngyösi András
Gólok emberelőnyből: 12/4 ill. 9/5.
Négyméteres: 0 ill.0.

A Fradi kezdett jobban, egy védelmi hibából Tiba lőtt gólt, ám Nitsovits gyorsan egyenlített. Még az első negyedben Nyéki elkezdte az emberelőnyök értékesítését, de Weszelovszky is egyre jobban kezd hasonlítani régi önmagára - Sostar hóna alatt lőtt gólt. A második negyedben beindult a Szeged: Weszelovszky akcióból, majd egy szép "húzásból" Mód volt eredményes. Varga Péter centergólja után pedig talpra ugorva tapsolt a publikum. A góllövőlistát vezető Nyékire nem tudott odafigyelni a hazai együttes, sőt a lefújás előtt két másodperccel Tiba megúszott és máris csak 5-4-re vezetett a Szeged.

A térfélcsere után az addig bizonytalannak tűnő Sostar megmutatta, miért tartják őt a világ egyik legjobb kapusának: a Szegediek bánatára sorra "fogta a fórokat". Tóth László egyenlített, majd újra Nyéki percei következtek... Az utolsó játékrészben 8-6-ra ellépett a Fradi, de Nitsovits előnygólja visszaadta a lehetőséget a Szegednek. Az utolsó percben azonban a hazaiak nem tudtak belőni egy kettős emberelőnyt, s ez eldöntötte a találkozó sorsát. Nyéki utolsóelőtti másodpercben lőtt hatodik gólja már csak "hab volt a zöld-fehér tortán".

Horváth Viktor (Szeged): "Nem a vereség bánt, hanem néhány játékosom szereptévesztése."

Gyöngyösi András (FTC): "Jó meccset játszottunk. A csapatom egyre erősebb, hiszen kétgólos hátrányban más esetleg összecsuklott volna, mi pedig fordítottunk."

További eredmények:
Újpest - Szentes 9-8 (1-1, 3-3, 2-2, 3-2)
OSC - BVSC 9-11 (3-2, 3-2, 2-6, 1-1)

A Honvéd-Vasas rangadót vasárnap 11 órakor rendezik.

Korábban:

Barok István

BVSC-bravúr a vízilabda OB I-ben