Vágólapra másolva!
Remek mérkőzésen, parádés, olykor sziporkázó játékkal, 30-26-ra győzött a Herz-FTC nőikézilabda-csapata a spanyol Ferrobus Mislata ellen, s ezzel csoportelsőként jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol ellenfele a macedón Kometal Skopje vagy a címvédő szlovén Krim Neutro Roberts lesz.

Nőikézilabda-Bajnokok Ligája, C csoport:
Herz-FTC - El Ferrobus Mislata 30-26 (18-11)
Kőbányai út, 2000 néző
vezette: Vakula, Ljudowik (ukránok)
magyar gólszerzők: Farkas Á. 8/3, Mravikova 7, Siti E. 5, Pádár I. 3, Benyáts 3, Kirsner 2, Lőwy, Pádár M. 1-1
kiállítás: 8, illetve 4 perc
büntetők: 3/3, illetve 4/3

Utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésén a csoport listavezetőjét, a spanyol Ferrobus Mislatát fogadta a Herz-FTC nőikézilabda-együttese. A tét egyértelmű volt: amennyiben a Fradi pontot szerez, már negyeddöntős, ha nyer, akkor csoportelsőként jut a legjobb nyolc közé. Ennek megfelelően is kezdett a zöld-fehér csapat, az őrült tempót Pádár Ildikó két remekbe szabott beállós góllal, Siti Eszter pedig lerohanásokból elért találataival az eredményben is realizálta. Ehhez Sugár Tímea hozzátette a maga bravúrjait, védett például egy büntetőt is, így a 8. percben már 7-1-re vezetett a Ferencváros.

Sonia María Rodríguez Montufo edzőnő időt is kért, az addigi 5+1-es védekezést, mozgékony hatos falra változtatta. Kollégája, Németh András is racionális javaslatot tett: "Sűrűbb a fal, próbáljunk meg több lövést!" - tanácsolta tanítványainak. Jellemző volt a játék képére, hogy alig tíz perc elteltével a spanyol csapat máris kapust cserélt: a friss világbajnok orosz Bogdanova helyett Navarro állt a kapuba.

A 18. percre, Farkas Ágnes bombájával már 13-4-re módosult az eredmény, ekkor nem akadt szurkoló, aki ne bízott volna a fölényes sikerben. Az utolsó nyolc perc felét emberhátrányban töltötte a csapat (mindkétszer Tóth Tímea kapott büntetést), ám a 18-11-es félidei állás még megelégedéssel töltötte el a szakvezetést.

Félidőben Németh András azt kérte, hogy továbbra is teljes koncentrálással játsszon a csapat, Mocsai Lajos szövetségi kapitány is úgy érezte, itt már nem lehet nagy baj.

Aztán a második játékrész szörnyen kezdődött: az első kilenc percet 6-2-re nyerte a valenciai együttes, s felzárkózott 20-17-re. Ekkor Mravikova megrázta magát, sorozatban lőtt három góljával (közte Siti Eszter találatával) visszatért a hétgólos különbség (24-17). Mire megnyugodott volna a csapat, Tóth Tímea újabb kiállítása már piros lapot ért, majd alig tíz másodperc múltán Kovács is súlyosan szabálytalankodott. A kettős emberhátrányban két gólt szerzett a Mislata (24-20).

Az utolsó percek Sugár bravúrjai ellenére ismét szorossá váltak, a Herz-FTC rengeteg labdát eladott, az ellenfél pedig Bratli, Arroyo és Sousa góljaival feljött 29-26-ra. A csapat és a szurkolók csupán akkor nyugodtak meg, amikor az 58. percben Farkas Ágnes kötényt lőtt hetesből Bogdanovának, letörve a valenciai lányok pillanatnyi lelkesedését. A 30-26-os győzelem azt jelentette, hogy a Fradi megnyerte a C csoportot, ennek köszönhetően a negyeddöntőben idegenben kezd majd, és a visszavágót otthonában, a Kőbányai úton játszhatja.

Németh András, a Herz-FTC vezetőedzője: "Nagyon leültünk a második félidőben, de az első húsz perc sokat kivett a lányokból. Ezáltal sajnos már támadásban és védekezésben sokkal pontatlanabbakká váltunk. Az ellenfél egyszerű játékot játszott, de nagyon jól."

Pádár Ildikó csapatkapitány: "Kemény meccs volt, de nehezebbre számítottunk. A második félidőben elfáradtunk, nem tudtuk megismételni a remek kezdést."

Viborg HK (dán) - Hypo Niederösterreich (osztrák) 23-28 (13-15)
A vendégeknél Deli Rita egy gólt lőtt, Balogh Beatrix sérülés miatt nem játszott.

A csoport végeredménye:
1. FTC 7 pont
2. Ferrobus Mislata 7
3. Hypo NÖ 6
4. Viborg 4

Pincési László