Vágólapra másolva!
Megszakadt az újonc szegediek otthoni remek sorozata: a Nyíregyháza tizenegy pontos győzelmet aratott a a dél-alföldi városban. A vendégek gyakorlatilag végig vezettek a találkozón, amelyen a szegediek mélyen tudásuk alatt szerepeltek.

Naturtex-Szedeák - Marso-Isobau-Nyíregyháza 79 - 90 (18-31, 17-16, 21-14, 23-29)
Szeged, 1800 néző
vezette: Bodnár,Márton
Szeged: Deák 21/9, Elliott 25/9, Green 20, Nyilas 6/6, Tanács 5/3. Csere: Drahos 2, Pávlicz -, Balogh -. Edző: Bonifert Domonkos
Nyíregyháza: Ecseri 15, Halimic 24/15, Krivacevic 5, Mérész 13/9, Ricks 14/6. Csere: Eremenko-, Kestner 19, Hutás -. Edző: Rezák László

A legjobb nyolc közé jutás volt a tét a kelet-magyarországi rangadón, amelyen a vendégek kezdtek jobban. Halimic, valamint Ricks tripláira nem jött válasz a másik oldalról, így az első tíz percet tizenhárom pontos előnnyel zárhatta a Nyíregyháza. A folytatásban derekasan próbálkozott a hazai csapat, ám a vendégek ellen az első húsz percben mindössze négy személyi hibát fújtak a bírók. Az elmaradt szegedi büntetők helyett újabb nyírségi pontok következtek, így a szünetben tizenkét egységgel vezetett Rezák László csapata.

A második játékrészben elkapta a fonalat az újonc: Nyilas, majd Deák is eredményes volt a hárompontos vonalon túlról. Ám mielőtt egyenlíthetett volna a Szedeák, közbefújt Bodnár. A büntetőket értékesítette a Nyíregyháza ( amely ellen összesen tizenkét személyi hibát ítéltek a találkozón), s a végjátékban megőrizte könnyen kapott előnyét, megnyerve a keleti rangadót 90-79 arányban. Szerdán a Szeged javíthat a Debrecen ellen.

Bonifert Domonkos (Szeged): "Kíváncsi vagyok, hogy a tisztelt bíró páros hogyan számol el a lelkiismeretével 1800 néző előtt."

Rezák László (Nyíregyháza): "Felkészültünk a Szeged játékából, amelyet centerposzton vertünk meg. Gratulálok a csapatomnak."

Putnik Zoltán

Korábban:

A Paks nyerte a kosaras rangadót