Vágólapra másolva!
Hosszabbítás után vereséget szenvedett hazai pályán a GYSEV-Ringa  kosárlabdacsapata a női Euroliga 13. fordulójában a lengyel Gdyniától.

Nőikosárlabda-Euroliga, 13. forduló, B csoport:
GYSEV-Ringa - Gdynia (lengyel) 84-93 (15-20, 17-25, 23-17, 22-15, 7-16)
Sopron, 2200 néző
vezette: Poiger (osztrák), Obradovic (bosnyák)
GYSEV: Bevilaqua 16/9, Zirková 13/6, Balogh 14, KOVACOVÁ 10, VILIPIC 9. Cs: EÖRDÖGH 15/6, Seres 7/3, Török, Dénes. Edző: Farkas Sándor.
Gdynia: GRUBIN 16/3, Ferdinand 7, SMITH 26/12, Sakirova 9, Dydek 8. Cs: PANTELEJEWA 12, CUPRYS 13/6, Thorius 2. Edző: Krzysztof Koziorowicz

Bár a meccs első kosarát Zirková szerezte, jó ideig a leginkább a lengyel gárda akarata érvényesült a pályán. A soproni centerek ugyan jól tartották a Gdynia kiváló középjátékosait, a 213 centis Dydeket, valamint a még 1992-ben olimpiát nyert Sakirovát, ám a GYSEV támadásban nem érezte a ritmust.

Grubin és Smith vezérletével fokozatosan húzott el a Gdynia, a harmadik negyed közepén 17 ponttal vezettek a lengyelek. A játékrész második felében Eördögh zsinórban szerzett 8 pontjával indította a hosszú hajrát a GYSEV. A soproniak bő másfél perccel a vége előtt 1 pontra zárkóztak fel, és hogy ez nem történt meg hamarabb, arról leginkább a lengyelek kitűnően kosarazó két cserejátékosa, Cuprys és Pantelejeva "tehetett". Seres miután egy triplával még közelebb hozta az ellenfélhez csapatát, egy indítás után szerzett kosárral megfordította az eredményt, óriási hanguLat közepette átvette a vezetést a GYSEV.

Fél perccel a befejezés előtt Pantelejewa újra a lengyeleket juttatta előnyhöz. 4,7 másodperc volt hátra, amikor Grubin szabálytalankodott Zirkovával szemben. A lengyelek jugoszláv sztárja kipontozódott, a soproniak szlovák üdvöskéje viszont csak egy büntetőt értékesített, jöhetett a hosszabbítás.

Ebben aztán a meccset a rendes játékidőben szinte a sírból visszahozó GYSEV másfél percig tudott lépést tartani a Gdyniával. Illetve nem is a Gdyniával, hanem Kathie Smith-szel. A világ talán legjobb mezőnykosarasának tartott amerikai ugyanis tíz pontot - két tripla egy dupla és két büntető - dobott a túlórában, míg az egész GYSEV csak hétig jutott.

Farkas Sándor (GYSEV): "Sok helyzetet kihagytunk, és a túloldalon nem tudtuk tartani a világklasszis Smith-t. Mivel most már csak legfeljebb harmadikok lehetünk, a negyeddöntőben hátrányból kell majd kiharcolnunk a Final Fourba jutást."

Krzysztof Koziorowicz (Gdynia) : "Nagyon jó meccsen egy igen erős csapatot vertünk meg, Kathie Smith pedig a legjobbkor játszott a legjobban."

Botár László