Vágólapra másolva!
Az NHL legutóbbi játéknapjának legizgalmasabb meccsét a Pittsburgh és a Florida vívta. A hazaiak Kovalev hosszabbításban lőtt góljával nyertek 6-5-re a rendkívül izgalmas összecsapáson. Másik két derbi is csak a hosszabbításban dőlt el: a New York Rangers Läksonen góljával verte a Minnesotát, a Carolina pedig Hill találatával nyert a Chicago csarnokában.

A Pingvinek már három góllal is vezettek, ám a Párducok összeszedték magukat, s kiegyenlítettek. A hosszabbításban azonban - 1:37 másodperccel a vége előtt - Kovalev második gólját is megszerezte, így végül mégis örülhetett a hazai közönség. Kovalev mérges volt az elpackázott előny miatt: "Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, s ez örömmel tölt el. Az viszont nem, hogy az előnyünket elvesztettük. Még sokkal több gólt is üthettünk volna" - mondta az orosz hokis.

A Phoenix a New Jersey-t fogadta, s verte könnyedén, a San Jose pedig saját közönsége előtt még gólt sem tudott ütni, nemígy a Nashville - Johnson és Arkipov találataival a Ragadozók megragadták a lehetőséget, s a megszerezhető két pontot.

Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 6-5 hu.
gól:
Hrdina, Kovalev (2), Lang, Robitaille (2), illetve Bure, Nilson, Novoselcsev, Wiemer, Huselius

Minnesota Wild - New York Rangers 2-3 hu.
gól:
Dvorak, Leetch (2) illetve Gaborik, Läksonen

Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 1-2 hu.
gól:
Korolev, illetve Cole, Hill

Phoenix Coyotes - New Jersey Devils 4-1
gól:
Berehowsky, Johnson, Nagy, Wilson, illetve Gomez

San Jose Sharks - Nashville Predators 0-2
gól:
Johnson, Arkipov

Korábban:

Iginla-tripla New Yorkban

Fórum:

NHL, de főleg Capitals