Vágólapra másolva!
Kettős győzelemmel jutott a Soproni Postás nőikosárlabda-csapata a Ronchetti-kupa elődöntőjébe, miután a 84-66-os hazai sikert követően az oroszországi visszavágón is nyert a Vologda ellen. A soproniak ezzel a klub történetének legnagyobb sikerét érték el.

Ronchetti-kupa, negyeddöntő
Csevakata Vologda - Soproni Postás Tabán Trafik 52-60 (8-12, 13–13, 13-16, 18-19)
Vologda, 1200 néző
vezette: Zlatevszki (macedón), Mehandzsiev (bolgár)
Vologda: Perevoznyikova, PIMENOVA 10/3, Danyilenko 4, Szorokina 6, Kalmikova 6. Cs.: TUTUJEVA 7/3, Szokolovszkaja 7, Podkovalnyikova 12, Harcsenko. Edző: Tatjana Karamicseva
Postás: NAJDENOVA 7/3, AMBRUS 11, FODOR 7/3, CSÁKÁNY 9/3, SAUER 13/3. Cs.: Russai 2, SLJAHOVA 9, Englert, Fürész 2, Takács. Edző: Meszlényi Róbert

Idegesen, kapkodó játékkal kezdett mindkét csapat. Szerencsére a Postás kapott hamarabb lábra, és Ambrus pontjaival majd Najdenova hárompontosa révén kis előnyt szerzett az első negyed végéig. A második negyed remekül indult, Sauer tempója nyitotta a játékrészt, majd Csákány hárompontosa után már 21–8-ra vezetett a Postás. Ezután a Vologda némileg feljavult, felzárkózott, egyenlítenie azonban nem sikerült.

A szünet után Sauer egy hárompontossal gyorsan jelezte, nem ijedt meg a hazai szurkolók erősödő hangorkánjától. Fodor középtávoli tempói ekkor rendre célba értek, így hiába kapaszkodott a Vologda, nem csökkent a Postás előnye. A negyedik felvonás Sljahova perceit hozta, ám a többiek is méltó társai voltak. A biztos előny birtokában a Postás igazi örömkosárlabdát mutatott be úgy, hogy a mérkőzés végén már a fiatalok is helyet kaptak a csapatban.

A Postás fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a Ronchetti-kupában a legjobb négy közé jutott. A két mérkőzés összesítése alapján magabiztosan, fölényesen bizonyult jobbnak a négy orosz válogatottat felvonultató vologdai együttesnél.

Meszlényi Róbert: "Családtagjaink, barátaink, városunk azt várta tőlünk, hogy hazánktól több mint 2 ezer kilométerre helytálljunk. Nagyon boldog vagyok, hogy a négy közé jutottunk.

Tatjana Karanicseva: "Egy hét alatt négy mérkőzést játszottunk az itteni orosz bajnokságban, ezért nagyon fáradt volt a csapatom. Gratulálok a magyaroknak."

Botár László

Korábban:

A hideggel is számolnia kell a Soproni Postásnak

Fórum:

Magyar kosárlabda