Vágólapra másolva!
Az eredetileg tervezettnél 15 perccel korábban, 10.45-kor kezdődik vasárnap a Szőnyi úti BVSC-uszodában a Vasas-FTC vízilabda Magyar Kupa-döntő - adta hírül a találkozót élőben közvetítő tv2. Egygólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Főiskola együttese első csoportmérkőzésén a német Bochumtól a női BL cataniai negyeddöntőjében.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, D csoport:
SV Blau-Weiss Bochum - Dunaújvárosi Főiskola 6-5 (2-0, 2-1, 2-1, 0-3)
a magyar góldobók: Zantleitner, Tiba, Bódi, Primász, Tóth

A dunaújvárosiak szombaton 17.30-kor a francia ASPTT Nancy csapatával játszanak.

Az egyik elődöntőben bombameglepetés született, a másikban a papírforma érvényesült, így alakult ki a Magyar Kupa döntőjének (Szőnyi út, vasárnap 10.45) Vasas-FTC párosítása. A március 23-án Budapesten a Komjádi-uszodában és április 14-én Zágrábban, a Mladost otthonában sorra kerülő KEK-fináléban is érdekelt Vasas az OSC ellenében "besétált" a finisbe. Címvédőként és hajszállal esélyesebbként várja Somossy József csapata az örökrangadót, de nem mehet biztosra, nem érezheti vitrinjében a 12. MK-sikert.

Két okból kell óvatosnak lennie a tavalyi győztesnek: egyrészt február 13-án, amikor utoljára találkoztak a küzdő felek, bajnoki meccsen az FTC nyert 9-8-ra, másrészt Gyöngyösi András legénysége - bár az összesítésben csak egyetlen góllal, 20-19-re múlta felül a favorit Honvédot - imponáló módon lett, minden várakozásra rácáfolva finalista. Hiába van hetek óta hullámvölgyben a Honvéd, a világ egyik legjobb együttesét kiverni, s közben még a ma már ritkaságszámba menő bírói nyomást is elviselni a visszavágón, óriási bravúr.

A Fradi utoljára 1999-ben játszott kupadöntőt, akkor - két meccs alapján, az összesítésben egy góllal - alulmaradt a Spartacus-Honvéddal szemben. A Szőnyi úti találkozón bármi megtörténhet, mindenki szoros csatára, vérbeli kupaküzdelemre számít, sokak szerint előfordulhat, hogy csak hosszabbításban dől el: kié lesz a trófea, s vele együtt a legközelebbi KEK-indulás joga.

Korábban:

FTC-Vasas döntő lesz a vízilabda-MK-ban

Fórum:

Melyik a legjobb vízilabdacsapat?