Vágólapra másolva!
Bob Hartley, a Colorado Avalanche edzője szabadnapot adott Patrick Roy-nak, s a Stanley-kupa védője mindjárt meg is érezte a világ legjobb kapusának hiányát: a gyengécske Atlanta 2-0-ra legyőzte a denverieket. Milan Hnilicka, a hazaiak cseh kapusa karrierje hatodik shutoutját teljesítette 23 lövést hárítva.

Mika Noronennek még ideje sem volt arra, hogy idegeskedjék. Csak a keleti listavezető Philadelphia elleni meccs délelőttjén közölték vele, hogy Lindy Ruff edző felrendelte a Buffalo Sabres AHL-farmcsapatától, a Rocjestertől. A finn kapus beugrott, s ha már beugrott, megfogott 31 lövést, és csak egyet engedett be, oroszlánrészt vállalva a 3-1-es győzelemből. A Sabres utóbbi öt meccséből négyet megnyert, és újból bekapcsolódott a keleti playoff-versenyfutásba. A Philly sorozatban harmadszor bukott, de még mindig két pont az előnye Keleten a holtversenyben őt követő Boston és Toronto előtt. Miroslav Satan két góllal segítette csapatát.

A Toronto a Boston idegenbeli legyőzésével jött fel a második helyre, Corey Schwaab remekül helyettesítette a juharlevelesek kapujában a sérült Curtis Josephet, az olimpiai bajnok kanadai válogatott második számú kapusát.

Eredmények:
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1-2
gól:
Guerin, ill. McCabe, McCauley

Ottawa Senators - Edmonton Oilers 1-4
gól:
A. Roy, ill. Carter, Murray, Swanson, Comrie

Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks 1-5
gól:
Klesla, ill. Jovanovski, Hlavac, Morrison, Näslund, Cooke

Montreal Canadiens - Dallas Stars 3-3
gól:
Perreault, Dackell, Marcell Hossa, ill. Modano, Lehtinen, Lukovich

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 1-3
gól:
Roenick, ill. Satan 2, Pyatt

Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 3-2
gól:
Richards, Andreychuk, Kubina, ill. Lydman, Begin

Atlanta Thrashers - Colorado Avalanche 2-0
gól:
Pothier, Vigier

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 2-1
gól:
Chartrand, Visnovsky, ill. Stillman

Ch. Gáll András

Korábban: