Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I alapszakaszának utolsó fordulójában a Cegléd Pécsett, az Orosháza Győrben diadalmaskodott, a Szeged pedig a papírformának megfelelően fölényesen győzött a Kőbánya ellen.

Férfikézilabda-NB I
Diacell-Pécsi KK - Cegléd 24-26 (10-12)
Pécs, 700 néző
vezette: Horváth, Bartók
Pécs: SZENTE - Erdélyi P. 3, Szögi 5, Lévay 3, Katzirz 6/2, Bursac 1, Kovács Zs. Csere: Serfel 3/1, Szobol 2, Frányó B. 1. Edző: Füzesi Ferenc
Cegléd: ERDÉLYI - Laurencz 2, Bendó 7/3, JAKAB 2, Buceschi 1, Lengyel 3/1, Varga 2. Csere: Cziráki (kapu), DÁVID, KÖKÉNY 3, HÍMER 6. Edző: Nagy Károly
Az eredmény alakulása: 6. p.: 4-2, 17. p.: 7-9, 35. p.: 14-14, 45. p.: 14-20
kiállítások: 6. illetve 16. perc
hétméteresek: 5/3, illetve 6/4

Négy góllal kellett volna győznie a Pécsnek ahhoz, hogy a 4. helyen kezdhesse a rájátszást. A baranyai együttes azonban nagyon idegesen játszott. A ceglédiek végig vezettek, és megnyerték a mérkőzést."

Füzesi Ferenc: "Mint a La Fontaine-mesében a róka és a holló..."

Nagy Károly: "Motiváltan és jól játszottunk, a teher súlyától remegő ellenfelet Pécsett győztük le."

Győri ETO KC - Every Day Orosháza 26-29 (10-11)
Győr, 1000 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
ETO: GERHÁTH - Iváncsik T. 2, BAKOS 5, FREY 11/3, Herbert, Szabó P. 2/1, Erdei 1. Csere: TATAI (kapus), Kányai 1, Bognár R. 2, Bognár I. 1, Struhár 1, Bősze, Konkoly. Edző: Tóth László
Orosháza: HODIK - Gúnya 4, Dayka, Pásztor 1, ROSTA I. 9/2, Harsányi 4, AMBRUS 7/2. Cs.: Szikora (kapus), Bajusz 1, Szepesi, Németh, Oláh 3. Edző: Buday Ferenc
kiállítások: 8, illetve 8 perc
hétméteresek: 6/4, illetve 7/4
kizárva: Dayka a 22. percben

Hihetetlen izgalmakat és végül orosházi örömöt hozott a bajnokság záróforulójának győri összecsapása. Az ETO kezdte jobban a találkozót, öt perc elteltével akár az is állhatott volna az eredményjelzőn: Frey-Orosháza 5-2. A győriek legeredményesebb játékosa a vállán vitte a hazaiakat, de társa nem akadt a gólkirályjelöltnek.

Fel is zárkóztak a vendégek, s a félidő közepén már náluk volt az előny (6-7). Mindkét gárda keményen védekezett, s a kapusok teljesítményére sem lehetett panasz. Szikrázó csatában a valamivel higgadtabb orosháziak a szünet végig tartani tudták egy-két gólos vezetésüket.

Fordulás után jobban kezdett Buday Ferenc együttese, két perc alatt két gólt dobtak Rostáék. Az ETO többgólos hátrányában idegesen, kapkodva játszott, s mikor a 45. percben 20-16 volt az Orosháza javára, kevesen hittek a győri feltámadásban. Pedig ez következett, Tóth László edző támadásban kapus helyett is mezőnyjátákost küldött pályára, s az 50. percben Struhár góljával 22-21-re ismét a zöld-fehérek vezettek.

A csoda azonban elmaradt, a felzárkózással maradék puskaporukat is ellőtték a hazaiak, s végül a rutinosabb orosháziak a hajrában a maguk javára fordították a mérkőzést, így ők jutottak be az első hatba.

Tóth László: "A modernebb, kulturáltabb kézilabdát játszó vendégek magabiztos győzelmet arattak az év legfontosabb mérkőzésén."

Buday Ferenc: "Gratulálok a csapatomnak. Izgalmas mérkőzésen megérdemelten nyertünk, s kerültünk a felsőházba."

Pick Szeged - Rév Kőbánya KC 37-24 (19-11)
Szeged, 800 néző
vezette: Nagy, Túróczi
Szeged: Fekete - Berta 5, Laluska 2, Buday 2, MEZEI 7, Eklemovic 5, Németh 2. Csere: Nagy (kapus), Bécsi 5, Doros, Bajusz 6/3, Vadkerti 1, Illyés 2. Edző: Dragan Djukic
Kőbánya: KEREKES - Gigler 1, Soós 1, CSÁNYI 7/1, Kiss, Rácz 1, Cseh 1. Csere: Ihász (kapus), Szilágyi, JÓZSA 7/5, Szabó 4, Székely 1, Kemény 1. Edző: ifj. Kiss Szilárd
kiállítások: 14, illetve 12 perc
hétméteresek: 5/3 illetve 8/6

Egy tipikusan olyan meccset láthatott a gyér számú publikum, ahol a találkozó előtt mindenki tudta, hogy legalább tíz gól különbség van a két csapat között. Ez még akkor is igaz, hogy ha a Pick Szegednek meg kellett emésztenie az elmúlt két meccs okozta traumát (a Fotextől és nagy meglepetésre a Ceglédtől is egy góllal kapott ki), s válogatott összetartás miatt hiányzott egy alapembere, Vladan Matic.

Nos, senki sem csalódott. A vendégek bátran vitézkedtek, főleg Józsa Máté és Csányi Gábor járt az élen ebben, a hazaiak pedig több-kevesebb hibával tették a dolgukat. A közönség pedig hol bosszankodott, hol pedig tapsolt. A Pick ezzel a győzelemmel a vasárnapi Dunaferr-Fotex meccs eredményétől függetlenül az alapszakasz után a második helyen áll.

Dragan Djukic: "Még mindig sok gondom van a védekezésünkkel."

Ifj. Kiss Szilárd: "A két csapatnak mások a céljai. Mi bent szeretnénk maradni, a Pick pedig bajnok szeretne lenni."

További eredmények:
Pestszentlőrinc - Csömör 22-19 (11-10)
Százhalombatta - Komló 21-27 (11-16)

Horváth László, Papp Győző, Barok István

Ajánlat:

Az állás

Korábban:

Legyőzte a Dunaferrt az Orosháza