Vágólapra másolva!
Minimális vereséget szenvedett a Ferencváros a lengyel Montex Lublin otthonában a nőikézilabda-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Megnyugtató, tizennégy gólos előnyt szerzett a Győr a norvég Gjövik og Vardal ellen az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Női-BL negyeddöntő, első mérkőzés:
Montex Lublin (lengyel) - Ferencváros 32-31 (15-14)

Már az első percektől kezdve óriási küzdelem alakult ki. Minden labdáért keményen meg kellett harcolni. Az első játékrészben végig a lengyelek vezettek, de csak egy-két góllal.

A szünet után a Ferencváros vette át a kezdeményezést, és a harmincnegyedik percben fordított. Sőt, a negyvenedik percben már 23-20-ra elhúzott. A Lublin, amely hazai pályán hagyományos gyengébben szerepel, nem adta fel, és a hajrában előbb kiegyenlített, majd a győzelmet is megszerezte.

A visszavágót vasárnap rendezik 13.45-től, de az FTC a minimális hátránya ellenére sem mehet biztosra a Népligetben, mert a Montex ebben az idényben eddig idegenben bravúrt bravúrra halmozott. Például a csoportmérkőzések záró fordulójában Ljubljanában győzte le a címvédő szlovén Krim NR-t, és ezzel harcolta ki a negyeddöntőbe jutást.

További mérkőzések:
Milar L'Eliana Valencia (spanyol) - Larvik (norvég) 24-25 (16-8)
Motor Zaporozsje (ukrán) - Buducnost Podgorica (jugoszláv) 26-26 (14-13)
Ferrobus Mislata (spanyol) - Kometal Skopje (macedón) 22-32 (9-15)

Kiütéses győri siker

EHF-kupa negyeddöntő, első mérkőzés:
Győri ETO - Gjövik og Vardal (norvég) 38-24 (17-12)
Győr, 2500 néző
vezette: Cavdarov, Duckov (macedónok).
gól: Nitescu 9/5, Lovász 8, Görbicz 6/1, Kulcsár Gy. 5, Mehlmann 3, Kindl 3, Jókai 2, Vérten 2, ill. Hammerseng 10/3, Kevo 4, Nossen 3, Sletmo 2, Sydengen 2, Dahl 2.
hétméteres: 7/6, ill. 5/3.
kiállítás: 12, ill. 10 perc.

Fantasztikus hangulatban kezdődött a mérkőzés, amelyen kezdetben fej-fej mellett haladtak a csapatok, általában győri vezetéssel. A hazaiaknál főként a román válogatott Nitescu jeleskedett kezdetben, a másik oldalon pedig a norvégok legjobbja, Hammerseng ontotta a gólokat. A szoros mérkőzésállás 8-7-ig tartott, ezután a zöld-fehérek jelentősebb előnyre tettek szert (23. p: 13-7). A norvég edző időkéréssel próbálta felrázni a csapatát, kevés sikerrel. Szünet után gyorsan növelte előnyét a Graboplast-ETO: Sirina parádés védéseivel, a csapat jó védőmunkájával és szellemes akciókkal fokozatosan felőrölte norvégok ellenállását. Először 22-12-nél volt tízgólos a különbség, amelyet többé-kevésbé sikerült tartani, sőt a hajrában Görbicz cundergóllal állította be a végeredményt. A győriek tizennégy gólos előnyt szereztek a norvégiai visszavágóra.

Vura József (Győr): "Nagyon jó csapatot sikerült jelentős különbséggel legyőzni. Gratulálok a csapatnak."

További eredmények:
Wiener Neustadt (osztrák) - Bäkkelagets (norvég) 29-31 (13-14)
Bäkkelagets (norvég) - Wiener Neustadt (osztrák) 28-25 (11-14)
(Mindkét mérkőzést Bécsújhelyen játszották. Továbbjutott a norvég csapat két győzelemmel.)
Giessen Lützellinden (német) - Vicar Goya Almeria (spanyol) 37-21 (20-8)
Podravka Koprivnica (horvát) - Ikast Bording (dán) 28-26 (16-11)

KEK-negyeddöntő: hazai győzelmek

Eredmények:
Bayer Leverkusen (német) - Elda Prestigio (spanyol) 29-28
ASPTT Metz (spanyol) - Lada Toljatti (orosz) 32-28
Nordstrand Oslo (norvég) - Zaglebie Lubin (lengyel) 23-18

A visszavágókat egy hét múlva rendezik. A Koka Varazdin (horvát)-Oltchim Valcea (román) párharc mindkét találkozóját a jövő hétvégén rendezik.

Papp Győző

Korábban:

Negyeddöntő előtt a Fradi és a Győr