Vágólapra másolva!
Folytatja európai körutazását a Soproni Postás-Tabán Trafik nőikosárlabda-csapata. Meszlényi Róbert együttese már megjárta Csehországot, Ausztriát, Jugoszláviát és Oroszországot is a Ronchetti-kupa keretében. Most, az elődöntőben Olaszország, pontosabban Schio felé veszi az irányt a soproni hölgykoszorú, ahol szerda este a címvédő, a Famila Schio fogadja a Postást.

Jó másfél hete volt készülni erre a találkozóra a soproni együttesnek, amely azt követően, hogy bravúros győzelmet aratott az oroszországi Vologdában, a bajnokságban, a hosszú utazás után érthetően fáradtan mozogva simán kikapott Diósgyőrött.

"Az elmúlt bő egy hétben a frissítésre, a játékosok minél jobb formába hozására fektettem a legnagyobb súlyt" - adott tájékoztatást Meszlényi Róbert, a Postás edzője. "Úgy érzem, pörög, sikerre éhes és nagyon friss a csapat. A múlt hét végén kint voltam Schióban, leendő ellenfelünk hazai pályán fogadta az Euroligában a legjobb nyolc közé jutott Como csapatát. Az első félidőben még a Como vezetett, ám a Schio egy remek második félidőt produkálva fordított, és végül biztosan nyert."

- Mit figyelt meg a leendő ellenfél játékában?
- A Schio játéka egyértelműen a két centerre, a két WNBA-kosarasra, McWilliamsre és a szenegáli származású N'diaye-re épül, nagy kérdés, mit tudunk velük kezdeni. Rajtuk kívül azért még jó pár kiválóság játszik a Schio együttesében. Ott szerepel a 22 éves kora ellenére már kész játékosnak tekinthető orosz Karpova, aki hármas és négyes poszton is kiváló teljesítményre képes, és van három olasz válogatottjuk is, a center Arnetoli, valamint két mezőnyember, Zocco és Zimerle.

- Milyen volt a hangulat az olasz bajnoki rangadón, mire számíthat kint a Postás?
- Remek volt a légkör, telt ház várta a csapatokat, és a szurkolók a legkülönfélébb zajkeltő eszközökkel buzdították a Famila csapatát. Ahogy megfigyeltem, Schio elég kicsi város, szerintem a női kosárlabda lehet ott az egyetlen minőségi sport, ennek megfelelően nagyon népszerű a csapat, nagy kedvencek a kosaras lányok a kisvárosban.

- Saját csapatával mi a helyzet?
- Azt már említettem, szerintem frissek, további sikerre éhesek a lányok. Sajnos első számú irányítónk, Najdenova kihagyott néhány edzést hasfalhúzódás miatt, de hétfőn már tréningezett. Még érzi ugyan a sérülését, de bízom benne, hogy teljes értékű harcos lesz. A többiek egészségesek, harcra készek, hiszen másfél hete nem volt meccsünk. Úgy gondolom, ellenfelünk valamivel erősebb, mint mi, de szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy legyen reményünk a visszavágón a továbbjutás kivívására. Úgy gondolom, hogy ebbe belefér akár egy tíz pont körüli vereség is...