Vágólapra másolva!
A keddi, rózsahegyi vereség után csütörtökön hazai pályán próbál javítani az Euroliga negyeddöntőjében a GYSEV-Ringa nőikosárlabda-csapata a szlovák bajnok Ruzomberok ellen.

A vasutasok szakvezetője, Farkas Sándor bízik benne, hogy a Pécs elleni kupadöntőbeli fiaskó és a rózsahegyi vereség után talpra áll a csapata, noha a kint kapott 96 pont nagyon soknak tűnik.

"A rózsahegyieknek ilyen a stílusuk" - mondta Farkas. "Futank, tüzelnek, a legendásan jól védekező Pécsnek is 90 pont fölött dobtak. Alapvetően mi is egy támadó felfogású csapat vagyunk, tehát a stílusuk nem áll távol tőlünk. A visszavágón az lesz a legfontosabb, hogy sokkal gyorsabban zárkózzunk vissza akcióink után, mint azt tettük Rózsahegyen, no meg az, hogy a cserék hozzanak egy kis pluszt. Csapatunk nem bírja el, hogy a cseresor gyakorlatilag semmit sem tesz hozzá a játékhoz. Korábban, amikor futott a szekér, fontos szerepe volt a sikereinkben annak, hogy a cserepadról beszállva mindig akadt néhány ember, aki lendíteni tudott a csapat szekerén. Most valahogy ezek a játékosok nem tették úgy oda magukat védekezésben, támadásban pedig nem merték vállalni a feleősséget. Eléjük Dénes Krisztinát tudnám jó példaként állítani, aki amikor beállt jól fogta Bogojevicet, sőt még egy triplára is futotta az erejéből. Csütörtökön mindenképp nyerni kell, és remélem, mindeki felnő a feladathoz. Csak így sikerülhet."