Vágólapra másolva!
Hiába hiányzott a teljes első sor - Jason Arnott Dallasba szerződött, Petr Sykora és Patrik Elias, a két gólzsák szélső pedig influenzával ágynak dőlt -, a playoffba jutásért küzdő New Jersey Devils mégiscsak tudott győzni a United Centerben az egyik nyugati élcsapat, a Chicago Blackhawks ellen. A vendégek repülőrajtot vettek, az első nyolc lövést ők küldték kapura, s még büntetőt is hibáztak, úgyhogy az 1-3-as végeredmény a hazaiakra nézve hízelgő.

Tampában a 19. NHL-idényét taposó, 39 éves csatárlegenda, Dave Andreychuk két gólt ütött és egy gólpasszt adott, ekként szinte egyedül legyőzve a vendég Atlantát.

Andreychuk mérlege 1430 meccsen 589 gól és 652 assziszt, azaz 1241 pont. Az aktív hokisok között Brett Hull, Mark Messier, Steve Yzerman, Mario Lemieux és Luc Robitaille mögött ő a hatodik legeredményesebb gólszerző. Az NHL örök pontlistáján feljött a 26. helyre, megelőzve Peter Stastnyt. Andreychuk megfiatalodott, jobban játszik, mint régen, utóbbi öt meccsén öt gól és két assziszt a mérlege. Mi több, a Tampa papíron még esélyes is - ha csak egy kicsit is - a playoffba jutásra.

A Dallas Stars Jason Arnottot és Randy McKay-t kapta cserébe a New Jersey-től az olimpiai bajnok Joe Nieuwendykért és Jamie Langenbrunnerért. A texasiak 3-2-re verték a St. Louist, és McKay két gólpasszal segítette új csapatát: a győztes találat előtt is ő adta az asszisztot Kirk Mullernek. Arnott fájós háta miatt nem játszott, miként Pierre Turgeon és Jere Lehtinen sem, ennem ellenére - három sztárja nélkül - is győzött a Dallas.

A három sérült szupersztárját - a tulajdonos Mario Lemieux-t, továbbá a cseh Martin Strakát és Robert Langot - nélkülöző Pittsburgh a Mellon Arenában kapott ki a Phoenixtől, s lassacskán végképp búcsút mondhat a rájátszásnak.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning - Atlanta Hawks 4-2
gól:
Andreychuk 2, Kubina, Keefe, ill. Bartecko, Cowan

Florida Panthers - Montreal Canadiens 1-4
gól:
Ritchie, ill. Asham, Markov, Zednik, Petrov

Dallas Stars - St. Louis Blues 3-2
gól:
Zubov, Matvichuk, K. Muller, ill. Havanov, Ferraro

Pittsburgh Penguins - Phoenix Coyotes 1-3
gól:
Kovaljov, ill. Nagy, Briere, Doan

Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 1-3
gól:
Brunette, ill. Vyborny, Whitney, Sanderson

Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 1-3
gól:
Zsamnov, ill. White, Madden, Holik

Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2-1
gól:
Comrie, Hecht, ill. Ricci

Ch. Gáll András

Korábban:

Bure a Rangersnél

Fórum:

NHL, de főleg Capitals