Vágólapra másolva!
A Pick Szeged visszavágott két héttel ezelőtti vereségéért, és öt góllal győzött Cegléden a férfikézilabda-NB I rájátszásában.

Férfikézilabda-NB I, rájátszás az 1-6. helyért, 1. forduló:
Ceglédi KK - Pick Szeged 27-32 (13-20)
Cegléd, 1000 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Cegléd: CZIRÁKI - BENDÓ 7 (1), Hímer 3 (1), Jakab 1, Lengyel, Varga 3 (1), Bucseszhi 4. Csere: Erdélyi ( kapus), LAURENCZ 5, Kökény 3, Dávid 1. Edző: Nagy Károly
Szeged: IVANOV - BERTA 5, Laluska 2, Doros 1, Mezei 1, Bajusz 5 (3), MATIC 4. Csere: Fekete (kapus), EKLEMOVIC 6, Buday 5 (1), Bécsi 3, Németh A. Edző: Dragan Djukic
kiállítások: 2, illetve 6. perc.
hétméteresek: 5/3, illetve 4/4
az eredmény alakulása: 8 p.: 2-3, 16 p.: 2-8, 26. p.: 9-16, 38. p.: 16-24, 46. p.: 19-27, 55. p.: 23-21

Az alapszakasz hajrájában nagy meglepetésre a Cegléd legyőzte a bajnoki címre törő Pick Szegedet. A vendéglátók nem titkolták újabb győzelemre készülnek, míg a Tisza-partiak tisztában voltak vele, még egy botlást nem engedhetnek meg maguknak.

Igaz, a hazaiak szereztek az elején kétgólos vezetést, ám remekül írányító Eklemovic vezérletével hamar fordítottak a szegediek. Nem ízlett Bendóéknek a vendégek kemény (de sportszerű) védekezése. Ennek eredményeként az első tizenöt percben a pályaválasztó mindössze egy akciógólt ért el. Nagy Károly edző időt kért, átszervezte csapatát, Kökény írányított, Laurencz lett a jobbszélső, míg Bendó a jobb átlövő helyén próbálkozott. Ez sem segített, ugyanis sok labdát eladtak a hazaiak, amiből a szegedi szélsők, Berta és Matic sorra lőtték a gólokat. Az első játékrészben nagy különbség mutatkozott a küzdők között.

A fordulást követően hazai gólra rendre vendég találat volt a válasz, ami azt jelentette, hogy maradt a felek közötti tetemes különbség. Csupán a hajrá hozott némi izgalmat, megítélés kérdése, hogy a Szeged vett vissza az iramból, vagy a Cegléd javult fel. A lényeg az, hogy három perccel a vége előtt már csak négy találattal (27-31) vezettek a szegediek, ám Berta góljára nem érkezett válasz. Első félidőbeli jó játékuknak köszönhetően biztosan győztek a Tisza-partiak, s ezzel visszavágtak a két héttel ezelőtti vereségért.

Nagy Károly: "Csak a második félidőben tudtuk felvenni vetélytársunk ritmusát."

Dragan Djukic: "A rájátszásban hasonlóan nehéz mérkőzések várnak ránk."

Varga Csaba

Ajánlat: