Vágólapra másolva!
Hazai pályán sem sikerült nyernie a nőikosárlabda Ronchetti-kupában a Soproni Postásnak. Az olasz címvédő Famila Schio 81-53-ra verte Meszlényi Róbert együttesét.

Nőikosárlabda-Ronchetti-kupa elődöntő, visszavágó:
Soproni Postás - Famila Schio (olasz) 53-81 (17-18, 10-26, 12-22, 14-15)
Sopron, 1500 néző.
vezette: Rakoczy (lengyel), Vucskovics (szlovén)
Postás: Najdenova 4, Csákány 2, Fodor 3/3, AMBRUS 15, Sauer 18. Cs: Sljahova 6/3, Englert 4, Russai 1, Fűrész. Edző: Meszlényi Róbert.
Schio: Zocco 2, ZIMERLE 12/6, bALLARDINI 3/3, N'DIAYE 19, McWILLIAMS 20. Cs: KARPOVA 11/3, Danzi 4, VIGLIONE 10. Edző: Aldo Corno.

Az idegenben "szerzett" tizenhat pontos hátránnyal kezdte a meccset a soproni együttes. Az első negyedben felváltva vezettek a csapatok, a Postás két aktív centere, Ambrus és Sauer révén tartotta magát, míg az olaszoktól a soproni zóna ellen Zimerle volt eredményes távolról. A második negyedben emberfogásra állt át a Postás, ez ellen Karpova és Ndiaye nagyon "élt", miközben a soproniak támadásban rosszul dobtak, és sok labdát eladtak, egyedül Ambrus volt dicsérhető, mert Sauer, bár néha betalált, mellette előbb N'diaye, majd McWilliams is gyakorlatilag zavartalanul "termelhetett". Sajnos a Postás bedobói rossz napot fogtak ki, nem tudták posztjuk nevéhez méltón az olasz kosárba juttatni a labdát, az első kosarat erről a posztról az első félidő vége előtt három másodperccel Fodor szerezte egy tripla formájában, amellyel húsz pontról tizenhétre "zárkózott" a Postás.

Sajnos a második félidő 6-0-s olasz rohammal kezdődött, Meszlényi bő egy perc elteltével időt is kért. Ettől kezdve lefújásig nagyjából kiegyenlített lett a játék, de a fontos kérdések már korábban eldőltek. A Postás ezért a produkciójáért semmiképpen, ám a Ronchetti-kupában korábban mutatott teljesítményért, s az elődöntőbe jutásért dicséretet érdemel. Így gondolhatták ezt a soproni zöld-fehérek lelkes szurkolói is, akik nyilván nem a mostani játékért részesítették lefújás után vastapsban a Postás játékosait.

Meszlényi Róbert (Sopron): "Kosársuli volt Sopronban, amelyben mi voltunk a tanulók. A sokkal erősebb olasz csapat megérdemelten jutott a döntőbe."

Aldo Corno (Schio): "Az első meccsen csak az utolsó negyedben játszottunk jól, most szinte végig."

Botár László

Korábban:

Bravúrra készül a Postás

Nem hiányzik a könyvtárából?

1006 kosárlabda játék és gyakorlat

Fórum:

Magyar kosárlabda