Vágólapra másolva!
A jövő hét végén komoly megmérettetés vár a magyar nőikézilabda-válogatottra, amely eleget téve a meghívásnak péntektől vasárnapig részt vesz az immáron 32. alkalommal megrendezendő németországi Weise-kupán. Igaz, kissé tartalékosan, hiszen a nemzetközi kupákban érdekelt Győr és Ferencváros játékosai ezúttal nem tartanak a nemzeti együttessel.

Utoljára négy éve, 1998-ban tudott győzni a magyar nőikézilabda-válogatott az idén 32. alkalommal megrendezendő Weise-kupán, amelynek Neubrandenburg ad otthont. Mocsai Lajos szövetségi kapitány kihirdette keretét, amelyben ezúttal nem szerepelnek a nemzetközi kupaporondon érdekelt Herz-FTC és Győri Graboplast ETO játékosai. A csapat így a Dunaferr és a Cornexi együttesére épül. Az újvárosiaktól a kapus Juhász, a székesfehérvári csapatból pedig Turtóczky lesz újonc, míg keletről a debreceni Szűcs és Kocsik, valamint a várhatóan védekezésben szerepet kapó hódmezővásárhelyi Asztalos nem szerepelt még a legjobbak között. Tagja a keretnek Németh Helga (Cornexi), aki 1998 óta nem szerepelt a legjobbak között, ám ezúttal elfogadta a meghívást.

A csapat április 2-án a Körcsarnokban, másnap a Fáy utcában edz, és április 4-én utazik el Neubrandenburgba, ahol pénteken Németország (18.30), szombaton Norvégia (14.30), vasárnap pedig Franciaország (15.00) lesz az ellenfél.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Pálinger, Juhász (Dunaferr)
Mezőnyjátékosok: Bohus, Pigniczki, Szrnka, Ferling, Nagy I., Pálffy (Dunaferr), Kulcsár, Németh H., Tóth M., Kenyeres, Turtóczky (Cornexi-Alcoa), Asztalos (Hódmezővásárhely), Szűcs, Kocsik (DVSC-Valdor).

A németek egyébként már kész statisztikai dömpinggel szolgálnak. Az eddig 31 torna során összesen 404 mérkőzést láthatott a német közönség, ezeken a találkozókon 15 009 gól született. A sorozat idén ötödik alkalommal viseli a Weise elnevezést, ám az eddigi négy szereplés alkalmával a német válogatott még nem tudott nyerni, Dánia kétszer (1997, 2000), Magyarország (1998) és Franciaország (2001) egy-egy alkalommal diadalmaskodott.

Összességében azonban Németország a legeredményesebb tíz győzelmével (utoljára 1993-ban), a magyarok eddig háromszor (1978, 1981, 1998) végeztek az élen. Ennek ellenére idén a németek az esélyesek, hiszen visszatért a '90-es évek sikertrénere, Ekke Hoffmann, akinek irányításával jó eredményeket ért el a válogatott.