Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I felsőházi rájátszásának második fordulójában a hazai pályán játszó Szeged biztosan, rengeteg gólt dobva és kapva verte a pécsieket.

Férfikézilabda-NB I, rájátszás az 1-6. helyért:
Pick-Szeged - Pécs 37-30 (19-16)
Újszegedi Sportcsarnok, 2500 néző
vezette: Szemes Péter, Varga Sándor
Szeged: Ivanov- Berta 4, Bajusz 2/1, Doros 2, MEZEI 6, Bécsi 3, Matic 2. Csere: Fekete (kapus), BUDAY 8/3, Eklemovic 5, NÉMETH 3, Vadkerti, Laluska 2. Edző: Dragan Djukic
Pécs: Szente, Bursac, KATZIRZ 11/3, Szögi 5, Lévay 1, SZOBOL 5/1, Franyó. Csere: Balló (kapus), Kovács, Erdélyi 2, Paic, Serfel 6/2, Kokas. Edző: Füzesi Ferenc
Kilállítások: 10, illetve 8 perc

A felsőházi rájátszás második fordulójában a Szeged az elitbe éppen becsusszanó Pécs gárdáját látta vendégül az Újszegedi Sportcsarnokban. Alapszakaszbeli találkozásaik alkalmával mind a Tisza-partján, mind a Mecsekalján magabiztos Pick-győzelem született, és ezúttal is Dragan Djukic tanítványai számítottak a találkozó esélyeseinek.

Nem egészen öt percnyi játék után igazolódni látszott a papírforma, lévén a Szeged hamarjában 3-1-es előnyre tett szert. Igen ám, de a roppant tehetséges fiatalok alkotta Baranya megyeieknek sehogyan sem akaródzott leszakadni ellenfelüktől, sőt a 8. percben Katzirz góljával a vezetést is átvette a Pécs (4-5). Mindez olyannyira felbőszítette a vendéglátókat, hogy egymás után háromszor is a válogatott hálóőr, Szente Gábor kapujába juttatták a játékszert (7-5). A Katzirz Dávid és Szobol Zsolt vezette pécsi armada azonban nem adta olcsón a bőrét: a vörös mezesek piócaként tapadtak ellenfelükre, sőt a 18. percben ismételten a vendégeknél volt az előny, amelyet nagy gonddal őrizgettek is egészen a 24. percig. A játékrész utolsó hat percében - amikor is zavaróvédekezésre álltak át a hazaiak - egycsapásra megtáltosodott a Pick. Öt találatukra mindösszesen egy válasz érkezett, így félidőben 19-16-ra vezetett a Szeged.

A második harminc perc elején kettős emberhátrányba kerültek Bajuszék. Ennek ellenére képtelen volt közelebb férkőzni a Pécs, köszönhetően Budaynak, aki a hátrány ellenére is biztosan értékesítette a megítélt büntetőket. (23-19). A hazaiak válogatott irányítója egyébként is ontotta a gólokat: 45 percnyi játék után már hétnél járt. A derék vendégek becsülettel tették a dolgukat, de alaposan elfáradtak a nagy gürizés során, és bizony lényegesen kevesebb minőségi cserével rendelkeztek.

A rengeteg gólt, látványos megoldásokat, parádés egyéni teljesítményeket hozó mérkőzésen végül is a Pick magabiztosan, 37-30-ra győzte le a Pécs együttesét, amely veresége ellenére minden dicséretet megérdemel.