Társoldalunk:

BL-döntőbe jutott a Fotex-Veszprém

A Fotex-Veszprém bejutott a férfikézilabda-Bajnokok Ligája döntőjébe, miután a hazai nyolcgólos siker után 27-21-re kikapott a címvédő spanyol Portland San Antonio otthonában. A magyar együttes a fináléban a német SC Magdeburggal találkozik.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Portland San Antonio (spanyol) - Veszprém 27-21 (11-8)
gól:
Richardson 7, Jakimovics, Garralda 6-6, Juancho 4, Ortigosa 3, Urdiales 1, illetve Dzomba 6, Saracevic 4, Zsigmond 3, Perez, Diaz, Gál 2-2, Jovic, Pásztor 1-1
Továbbjutott: a Veszprém, 48-46-os összesítéssel

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Érthető a veszprémiek öröme
Jól kezdett a Veszprém, és 3-1-re elhúzott. Ezután viszont sokkal keményebben védekeztek a hazaiak, így a magyar csapat - miközben sorozatban öt gólt kapott - tizenhárom percen át nem talált be. A Portland fokozatosan növelte a különbséget (10-6), de időkérést követően a Veszprém újra szervezettebben támadott.

A szünet után a spanyolok Richardson és Juancho révén sorra dobták a gólokat, volt már 15-10 és 18-13-is a hazaiak javára. A lélektanilag fontos pillanatokban azonban Sterbik büntetőket hárított. Az utolsó öt perc 23-20-as hazai előnnyel kezdődött. Ekkor már hiába hajrázott a címvédő, a továbbjutás sorsa eldőlt.

Zdravko Zovko (Fotex): "Egy-két rövidebb hullámvölgytől eltekintve végig jól játszottunk. Ha megakadtunk, valaki mindig lendületet adott a csapatnak. Fontos volt, hogy amikor öt góllal elhúzott a Portland, akkor Sterbik fantasztikusan védett. Nagyon sokat jelent a Veszprém számára ez a siker."

A másik elődöntőben:
Kolding (dán) - Magdeburg (német) 25-28 (12-11)
Tj:
a Magdeburg, kettős győzelemmel

A két együttes a csoportmérkőzések során már találkozott. November 25-én a Veszprém 24-20-ra győzte le a vendég Magdeburgot, míg a németországi összecsapáson a hazaiak nyertek 25-22-re.

A finálé első mérkőzését április 20-án vagy 21-én, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik. Kedden Bécsben kisorsolják, hogy melyik csapat játszhat először otthon.

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?