Társoldalunk:

Hazai pályán kezd a Fotex

Hazai pályán kezd a Veszprém a német Magdeburg ellen a férfikézilabda-Bajnokok Ligája fináléjában. Az első mérkőzést április 20-án vagy 21-én, a visszavágót egy héttel később rendezik. A női BL elődöntőjében az FTC április 14-én fogadja a Podgoricát, az EHF-kupában a Győr ugyanaznap játszik Oslóban.

A Fotex és a Magdeburg a csoportmérkőzések során már találkozott egymással. November 25-én a Veszprém 24-20-ra győzte le vendégeit, míg a németországi összecsapáson a hazaiak nyertek 25-22-re. Utoljára magyraként 1982-ben a Bp. Honvéd nyert - az akkori nevén - BEK-et, a fináléban a svájci St.Gallent verte.

"Örülök annak, hogy az első mérkőzést otthon játsszuk. Tapasztalatom szerint ilyen magas szinten inkább azok győznek, akiknek a visszavágón kell idegenben pályára lépniük. Persze ehhez az is kell, hogy mindkét összecsapáson tudásunk legjavát nyújtsuk. Ismerjük a Magdeburgot, a csoportban már kétszer találkoztunk velük. Az akkori németországi szereplésünkből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, hiszen oda már úgy utaztunk, hogy függetlenül az eredménytől biztos elsők vagyunk" - nyilatkozta Zravko Zovko, a Veszprém vezetőedzője.

Eldőlt, hogy az érdekelt két magyar nőikézilabda-csapat mikor lép pályára az európai kupák elődöntőiben. A Bajnokok Ligájában az FTC április 14-én vasárnap 15.45-től fogadja a jugoszláv Buducnost Podgoricát, a visszavágót egy héttel később 18.30-kor rendezik. Az EHF-kupában a Győr ugyanezen a két napon szerepel a Bäkkelagets SK ellen. Az első összecsapásra 16.50-től Norvégiában, a másodikra 18 órai kezdéssel az ETO otthonában kerül sor.

Korábban:

Fórum: