Vágólapra másolva!
Vasárnap várhatóan már teljes lesz az április 14-én kezdődő divízió I-es (B csoportos) világbajnokságra Székesfehérváron készülő magyar jégkorong-válogatott kerete. A két légiós közül a Svédországban játszó Vas János szombaton játssza utolsó bajnoki mérkőzését, míg a Kanadában profiskodó Szuper Levente szerepléséhez már csak a hivatalos papír szükségeltetik.

A svédországi MIF Redhawks együttesében szereplő Vas Jánosra még egy összecsapás vár a 20 év alattiak bajnokságában (J20 SM Slutspel): a bajnoki finálé - szombaton 13 órai kezdettel a stockholmi Hovet csarnokban a Västra Frölunda HC ellen. A 18 éves, 186 cm magas, 83 kg testsúlyú balszélső vasárnap már csatlakozhat is a kerethez.

Szuper Levente helyzete sem bonyolult: miután csapata, a Saint John Flames nem jutott be az American Hockey League (AHL) rájátszásába, a kapus gyakorlatilag be is fejezte szereplését. "Levente a Calgary Flames játékosa, de várhatóan a csapat nem tart igényt szolgálataira, így haza tud jönni a világbajnokságra. Egyetlen dolog hiányzik csak ahhoz, hogy százszázalékosan kijelenthessük a tényt, az pedig a hivatalos papír" - mondta Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára.

A jégkorong-válogatott egyébként Székesfehérvárott gyakorol, jövő kedden Horvátország ellen játszik felkészülési mérkőzést. A főtitkár elmondta, a másik edzőmeccset a szlovén válogatott ellen vívná a válogatott, kérdés, hogy déli szomszédunk bajnoksága mikor fejeződik be. A négy győzelemig tartó párharcban a HDD Olimpija Ljubljana 3-2-re vezet a HK Acroni Jesenice ellen. A hatodik összecsapásra csütörtök este Jesenicén, az esetleges hetedik mérkőzésre szombaton a fővárosban kerül sor.

Pincési László

Korábban: